De Galaxy Note van Samsung werd lauw onthaald vanwege zijn 'onhandige' formaat van 5,5 inch. Maar de verkoop loopt als een trein: van de tweede generatie gingen er in 5 weken ruim 3 miljoen stuks over de toonbank. Intussen zijn er ook al 30 miljoen Galaxy S III-smartphones verkocht.

De Samsung Galaxy Note II is een 'phablet' - een kruising tussen 'phone' en 'tablet' - met een schermgrootte van 5,5 inch. Volgens criticasters is het toestel te groot om als smartphone te kunnen dienen, maar de consument lijkt daar anders over te denken. Zo'n 30 dagen na de introductie werden er al meer dan 3 miljoen stuks verkocht. Dat is niet niks, wetende dat het apparaat nog niet eens te koop is in de VS. Daar wordt de Galaxy Note II later deze maand gelanceerd, en dat zal de verkoop ongetwijfeld nog naar een nog hoger plan tillen.

Samsung liet vrijdag ook weten dat het met de Galaxy S III-smartphone de kaap van de 30 miljoen verkochte exemplaren gerond heeft. Leuk detail: volgens een Samsung-topman beleefde de Galaxy S III na de lancering van de iPhone 5 vier van zijn vijf meest succesvolle weken.

De Galaxy Note van Samsung werd lauw onthaald vanwege zijn 'onhandige' formaat van 5,5 inch. Maar de verkoop loopt als een trein: van de tweede generatie gingen er in 5 weken ruim 3 miljoen stuks over de toonbank. Intussen zijn er ook al 30 miljoen Galaxy S III-smartphones verkocht. De Samsung Galaxy Note II is een 'phablet' - een kruising tussen 'phone' en 'tablet' - met een schermgrootte van 5,5 inch. Volgens criticasters is het toestel te groot om als smartphone te kunnen dienen, maar de consument lijkt daar anders over te denken. Zo'n 30 dagen na de introductie werden er al meer dan 3 miljoen stuks verkocht. Dat is niet niks, wetende dat het apparaat nog niet eens te koop is in de VS. Daar wordt de Galaxy Note II later deze maand gelanceerd, en dat zal de verkoop ongetwijfeld nog naar een nog hoger plan tillen. Samsung liet vrijdag ook weten dat het met de Galaxy S III-smartphone de kaap van de 30 miljoen verkochte exemplaren gerond heeft. Leuk detail: volgens een Samsung-topman beleefde de Galaxy S III na de lancering van de iPhone 5 vier van zijn vijf meest succesvolle weken.