In Europa draait 70 procent van alle smartphones op Android - vorig jaar was het marktaandeel van Google's besturingssysteem nog 61,3 procent.

Dat Android domineert in Europa, is vooral de verdienste van Samsung. De Zuid-Koreanen verkopen smartphones in verschillende maten en voor verschillende marktsegmenten, wat maakt dat bijna de helft van alle smartphones die in Europa in omloop zijn, door hen geproduceerd is. Dat wijst een studie van Kantar Worldpanel Comtech uit.

Apple's iOS-software volgt op ruime afstand, met een marktaandeel van 17,8 procent. Windows Phone vertegenwoordigt 6,8 procent.

In Europa draait 70 procent van alle smartphones op Android - vorig jaar was het marktaandeel van Google's besturingssysteem nog 61,3 procent. Dat Android domineert in Europa, is vooral de verdienste van Samsung. De Zuid-Koreanen verkopen smartphones in verschillende maten en voor verschillende marktsegmenten, wat maakt dat bijna de helft van alle smartphones die in Europa in omloop zijn, door hen geproduceerd is. Dat wijst een studie van Kantar Worldpanel Comtech uit. Apple's iOS-software volgt op ruime afstand, met een marktaandeel van 17,8 procent. Windows Phone vertegenwoordigt 6,8 procent.