Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung verwacht voor het laatste kwartaal van vorig jaar een recordwinst van 5,2 biljoen won (zo'n 3,5 miljard euro). Dat is vooral te danken aan de recordverkoop van smartphones.

De kwartaalwinst zou maar liefst 73 procent hoger liggen dan in het jaar voordien. De omzet zou volgens Samsung 12,3 procent hoger uitkomen, op 31,6 miljard euro. In de tweede jaarhelft van vorig jaar werd Samsung al de belangrijkste fabrikant van smartphones ter wereld, voor Apple. Beide bedrijven voeren wel een patentoorlog.

De kwartaalresultaten worden officieel later deze maand gepubliceerd.

Bron: Belga

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung verwacht voor het laatste kwartaal van vorig jaar een recordwinst van 5,2 biljoen won (zo'n 3,5 miljard euro). Dat is vooral te danken aan de recordverkoop van smartphones. De kwartaalwinst zou maar liefst 73 procent hoger liggen dan in het jaar voordien. De omzet zou volgens Samsung 12,3 procent hoger uitkomen, op 31,6 miljard euro. In de tweede jaarhelft van vorig jaar werd Samsung al de belangrijkste fabrikant van smartphones ter wereld, voor Apple. Beide bedrijven voeren wel een patentoorlog. De kwartaalresultaten worden officieel later deze maand gepubliceerd. Bron: Belga