De topman van Samsung's mobiele poot, J.K. Shin, zegt dat hij een recordverkoop verwacht voor de Galaxy S6. Mede daarom mikt het bedrijf op een hoge operationele winst bij de komende kwartaalresultaten.

Vooral de gewone S6 zal het daarbij goed doen, mede omdat Samsung met productieproblemen kampt voor de S6 Edge, de duurdere versie van de S6 met een scherm dat tot over de rand van de telefoon helt. Net die gebogen schermen zijn moelijker om te maken waardoor Samsung verwacht niet aan de vraag te kunnen voldoen.

Al is dat niet zo'n slechte zaak voor Samsung merkt Greg Roh, analyst bij HMC Investment, op tegenover Reuters. "Dat betekent ook dat de gemiddelde prijs van het toestel trager daalt, wat positief is voor Samsung zelf."

Samsung maakt voor de S6 gebruik van zijn eigen chips voor de processor en modem in de S6, waar het vroeger gebruik maakte van componenten van Qualcomm. Maar Samsung benadrukt tegelijk dat beide bedrijven nog steeds nauw samenwerken en dat het mogelijk zelfs opnieuw voor Qualcomm kiest als chipleverancier voor zijn volgende toestellen.

De topman van Samsung's mobiele poot, J.K. Shin, zegt dat hij een recordverkoop verwacht voor de Galaxy S6. Mede daarom mikt het bedrijf op een hoge operationele winst bij de komende kwartaalresultaten.Vooral de gewone S6 zal het daarbij goed doen, mede omdat Samsung met productieproblemen kampt voor de S6 Edge, de duurdere versie van de S6 met een scherm dat tot over de rand van de telefoon helt. Net die gebogen schermen zijn moelijker om te maken waardoor Samsung verwacht niet aan de vraag te kunnen voldoen.Al is dat niet zo'n slechte zaak voor Samsung merkt Greg Roh, analyst bij HMC Investment, op tegenover Reuters. "Dat betekent ook dat de gemiddelde prijs van het toestel trager daalt, wat positief is voor Samsung zelf."Samsung maakt voor de S6 gebruik van zijn eigen chips voor de processor en modem in de S6, waar het vroeger gebruik maakte van componenten van Qualcomm. Maar Samsung benadrukt tegelijk dat beide bedrijven nog steeds nauw samenwerken en dat het mogelijk zelfs opnieuw voor Qualcomm kiest als chipleverancier voor zijn volgende toestellen.