Vicevoorzitter Kwon Oh Hyun denkt dat de concurrentie heviger zal zijn dan ooit. Hij ziet dat de techindustrie in het hoogste tempo ooit verandert. Innovatieve bedrijfsmodellen winnen het daarbij van de traditionele techbedrijven. Hij ziet dat erbij Samsung 'stappen' gezet moeten worden op het gebied van software, schrijft Reuters.

Door analisten wordt al langer gevreesd dat het einde van 2015 niet best was voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Aanstaande vrijdag kunnen de eerste voorlopige cijfers van Samsung verwacht. In oktober meldde het bedrijf al dat de cijfers van het vierde kwartaal in 2015 lager zullen liggen dan een jaar eerder.

De grootste beursgenoteerde onderneming van Zuid-Korea verloor vorig jaar meer dan 8 miljard dollar aan marktwaarde. De verkoop van smartphones bleef achter op rivaal Apple en het bedrijf kreeg te kampen met toenemende concurrentie uit China. De verwachting is dat de jaarwinst het laagst zal zijn in vier jaar tijd.

Vicevoorzitter Kwon Oh Hyun denkt dat de concurrentie heviger zal zijn dan ooit. Hij ziet dat de techindustrie in het hoogste tempo ooit verandert. Innovatieve bedrijfsmodellen winnen het daarbij van de traditionele techbedrijven. Hij ziet dat erbij Samsung 'stappen' gezet moeten worden op het gebied van software, schrijft Reuters. Door analisten wordt al langer gevreesd dat het einde van 2015 niet best was voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Aanstaande vrijdag kunnen de eerste voorlopige cijfers van Samsung verwacht. In oktober meldde het bedrijf al dat de cijfers van het vierde kwartaal in 2015 lager zullen liggen dan een jaar eerder.De grootste beursgenoteerde onderneming van Zuid-Korea verloor vorig jaar meer dan 8 miljard dollar aan marktwaarde. De verkoop van smartphones bleef achter op rivaal Apple en het bedrijf kreeg te kampen met toenemende concurrentie uit China. De verwachting is dat de jaarwinst het laagst zal zijn in vier jaar tijd.