Het overgenomen QD Vision specialiseert zich in quantum dots, minuscule halfgeleiders die op quantumniveau worden beheerd. Vandaag wordt de technologie al in licentie gegeven aan onder meer Philips, LG en Sony.

Hoeveel Samsung betaalt voor de overname is niet bekend. Maar het Koreaanse Yonhap News Agency spreekt van zo'n 70 miljoen dollar gebaseerd op schattingen van marktkenners.

De markt rond quantum dot technologie is nog relatief jong. Het wordt vandaag onder meer gebruikt bij de achtergrondverlichting van LCD-schermen. Maar op termijn kan dit de opvolger worden van OLED, de beeldschermtechnologie die vandaag zowel in TV's als smartphoneschermen zit.

Het overgenomen QD Vision specialiseert zich in quantum dots, minuscule halfgeleiders die op quantumniveau worden beheerd. Vandaag wordt de technologie al in licentie gegeven aan onder meer Philips, LG en Sony.Hoeveel Samsung betaalt voor de overname is niet bekend. Maar het Koreaanse Yonhap News Agency spreekt van zo'n 70 miljoen dollar gebaseerd op schattingen van marktkenners.De markt rond quantum dot technologie is nog relatief jong. Het wordt vandaag onder meer gebruikt bij de achtergrondverlichting van LCD-schermen. Maar op termijn kan dit de opvolger worden van OLED, de beeldschermtechnologie die vandaag zowel in TV's als smartphoneschermen zit.