Magneti Marelli maakt onder meer autolampen, versnellingsbakken, uitlaatsystemen en auto-elektronica. Met de deal zou een bedrag van meer dan 3 miljard dollar gemoeid kunnen zijn. Het zou de grootste buitenlandse overname door Samsung ooit worden.

Het in 1919 in Italië opgerichte Magneti Marelli is goed voor een jaaromzet van 7,3 miljard euro en telt wereldwijd ruim 40.000 werknemers.

Sinds 2009 werken Samsung en Magneti Marelli al samen op het gebied van onder meer displays en navigatie. Door zich op het gebied van auto-onderdelen te begeven, kan Samsung zijn afhankelijkheid van consumentenproducten zoals smartphones en tv's verminderen. (ANP)

Magneti Marelli maakt onder meer autolampen, versnellingsbakken, uitlaatsystemen en auto-elektronica. Met de deal zou een bedrag van meer dan 3 miljard dollar gemoeid kunnen zijn. Het zou de grootste buitenlandse overname door Samsung ooit worden.Het in 1919 in Italië opgerichte Magneti Marelli is goed voor een jaaromzet van 7,3 miljard euro en telt wereldwijd ruim 40.000 werknemers.Sinds 2009 werken Samsung en Magneti Marelli al samen op het gebied van onder meer displays en navigatie. Door zich op het gebied van auto-onderdelen te begeven, kan Samsung zijn afhankelijkheid van consumentenproducten zoals smartphones en tv's verminderen. (ANP)