Het technologiebedrijf komt met een speciale software-update die voorkomt dat de telefoon nog kan worden opgeladen. Daarmee wordt het toestel feitelijk onklaar gemaakt.

De Note 7 kan door een ontwerpfout in brand vliegen en Samsung heeft eerder besloten alle toestellen terug te halen. Tot dusver is meer dan 93 procent van de telefoons ingeleverd. Om ook de laatste 7 procent van de toestellen terug te krijgen, wordt de software-update vanaf 19 december uitgerold.

Bezitters van een Note 7 kunnen die omruilen voor een ander Samsung-toestel of hun geld terugkrijgen.

(ANP/WK)

Het technologiebedrijf komt met een speciale software-update die voorkomt dat de telefoon nog kan worden opgeladen. Daarmee wordt het toestel feitelijk onklaar gemaakt.De Note 7 kan door een ontwerpfout in brand vliegen en Samsung heeft eerder besloten alle toestellen terug te halen. Tot dusver is meer dan 93 procent van de telefoons ingeleverd. Om ook de laatste 7 procent van de toestellen terug te krijgen, wordt de software-update vanaf 19 december uitgerold.Bezitters van een Note 7 kunnen die omruilen voor een ander Samsung-toestel of hun geld terugkrijgen.(ANP/WK)