Onder meer de verkopen van de nieuwe smartphone Galaxy S6 vielen tegen. Hoewel het apparaat bij de presentatie nog in de markt werd gezet als dé concurrent van de iPhone 6 van Apple, bleek dat in de praktijk toch anders. Dat kwam mede doordat de Samsung-fabrieken niet aan de vraag konden voldoen. Daardoor bleven de verkopen van het toestel achter.

De operationele winst van Samsung viel in het tweede kwartaal 4 procent lager uit op omgerekend 5,5 miljard euro. Later deze maand worden de definitieve cijfers bekendgemaakt. (Belga)

Onder meer de verkopen van de nieuwe smartphone Galaxy S6 vielen tegen. Hoewel het apparaat bij de presentatie nog in de markt werd gezet als dé concurrent van de iPhone 6 van Apple, bleek dat in de praktijk toch anders. Dat kwam mede doordat de Samsung-fabrieken niet aan de vraag konden voldoen. Daardoor bleven de verkopen van het toestel achter.De operationele winst van Samsung viel in het tweede kwartaal 4 procent lager uit op omgerekend 5,5 miljard euro. Later deze maand worden de definitieve cijfers bekendgemaakt. (Belga)