De samenwerking tussen de grootste smartphonemaker en een van de grootste kredietkaartvertrekkers is niet exclusief, maar is wel een voorbeeld van de trend die zich dit jaar afspeelt. Concreet zullen alle toekomstige NFC-smartphones van Samsung software van Visa bevatten, waaronder de Visa payWave applicatie.

Het eerste toestel met de betalingstechnologie is de Galaxy SIV die half maart wordt voorgesteld . Dit jaar verwacht Samsung in totaal honderd miljoen toestellen uit te rusten met payWave.

Naast Samsung gaat Visa hetzelfde partnerschap aan met ROAM, een donglefabrikant. Op termijn zullen er nog andere telefoonmakers worden toegevoegd aan dat lijstje. Zij kunnen via de API's die Visa beschikbaar maakt de dienst integreren op hun toestellen.

Visa is niet de enige grote speler die vaart zet achter mobiele betalingen. Eerder deze maand maakte Bancontact/Mister Cash bekend dat het met een betaaltoepassing komt die vanaf 2014 door de banken kan worden verdeeld. Hier zal de communicatie gebeuren via QR-codes.

Gisteren stelde MasterCard nog zijn elektronische portefeuille 'MasterPass' voor die later dit jaar ook naar Europa komt. Deze zal zowel NFC als QR-codes ondersteunen.

De samenwerking tussen de grootste smartphonemaker en een van de grootste kredietkaartvertrekkers is niet exclusief, maar is wel een voorbeeld van de trend die zich dit jaar afspeelt. Concreet zullen alle toekomstige NFC-smartphones van Samsung software van Visa bevatten, waaronder de Visa payWave applicatie.Het eerste toestel met de betalingstechnologie is de Galaxy SIV die half maart wordt voorgesteld . Dit jaar verwacht Samsung in totaal honderd miljoen toestellen uit te rusten met payWave.Naast Samsung gaat Visa hetzelfde partnerschap aan met ROAM, een donglefabrikant. Op termijn zullen er nog andere telefoonmakers worden toegevoegd aan dat lijstje. Zij kunnen via de API's die Visa beschikbaar maakt de dienst integreren op hun toestellen.Visa is niet de enige grote speler die vaart zet achter mobiele betalingen. Eerder deze maand maakte Bancontact/Mister Cash bekend dat het met een betaaltoepassing komt die vanaf 2014 door de banken kan worden verdeeld. Hier zal de communicatie gebeuren via QR-codes.Gisteren stelde MasterCard nog zijn elektronische portefeuille 'MasterPass' voor die later dit jaar ook naar Europa komt. Deze zal zowel NFC als QR-codes ondersteunen.