De San Francisco Municipal Transportation Agency wil de in 2011 overleden Jobs de 176 dollar teruggeven die hij nog tegoed heeft van de stad. Het SFMTA heeft een lijst online gezet met bestuurders die sinds 1995 te veel betaalden - in totaal gaat het om 6 miljoen dollar.

De mede-oprichter van Apple staat vier keer op de lijst, met bedragen tussen de 37 en 60 dollar. Wat het extra opvallend maakt dat Jobs op de lijst staat, is dat hij veel moeite deed om onder parkeerboetes uit te komen. Door een foutje in de wet van de staat Californië hoef je namelijk op een nieuwe wagen geen nummerplaten te hebben. Jobs maakte daarom een afspraak met de leasemaatschappij; hij wisselde iedere zes maanden zijn Mercedes SL55 AMG in voor een gloednieuwe. Hierdoor had hij nooit een auto die ouder dan zes maanden was en hoefde hij niet met nummerplaten rond te rijden.

Naast Jobs staan er nog andere bekende namen uit Silicon Valley op de lijst: mede-oprichter van Paypal Peter Thiel en Travis Kalanick, de CEO van Uber krijgen nog geld terug, mits ze op tijd zijn.

Want chauffeurs die nog geld tegoed hebben krijgen tot donderdag 3 maart om hun terugbetaling op te eisen of het zal weer in de begroting van het agentschap worden gestopt, schrijft NBC.

De San Francisco Municipal Transportation Agency wil de in 2011 overleden Jobs de 176 dollar teruggeven die hij nog tegoed heeft van de stad. Het SFMTA heeft een lijst online gezet met bestuurders die sinds 1995 te veel betaalden - in totaal gaat het om 6 miljoen dollar.De mede-oprichter van Apple staat vier keer op de lijst, met bedragen tussen de 37 en 60 dollar. Wat het extra opvallend maakt dat Jobs op de lijst staat, is dat hij veel moeite deed om onder parkeerboetes uit te komen. Door een foutje in de wet van de staat Californië hoef je namelijk op een nieuwe wagen geen nummerplaten te hebben. Jobs maakte daarom een afspraak met de leasemaatschappij; hij wisselde iedere zes maanden zijn Mercedes SL55 AMG in voor een gloednieuwe. Hierdoor had hij nooit een auto die ouder dan zes maanden was en hoefde hij niet met nummerplaten rond te rijden.Naast Jobs staan er nog andere bekende namen uit Silicon Valley op de lijst: mede-oprichter van Paypal Peter Thiel en Travis Kalanick, de CEO van Uber krijgen nog geld terug, mits ze op tijd zijn.Want chauffeurs die nog geld tegoed hebben krijgen tot donderdag 3 maart om hun terugbetaling op te eisen of het zal weer in de begroting van het agentschap worden gestopt, schrijft NBC.