Sandisk, leverancier van opslagmedia, neemt solid state drive (ssd) leverancier Pliant voor 327 miljoen dollar over.

Pliant levert voor zakelijke opslagsystemen snelle solid state drives die werken met het sas-protocol (serial-attached scsi). Voorts maakt het bedrijf pci-e slots (peripheral component interconnect express), voor high-performance computing (hpc)-servers.

Pliant is een sterke speler op het gebied van multi-level cell (mlc) nand ssd's. Een mlc-ssd heeft een controller meer dan een single level cell (slc) geheugen en kan daardoor meer data verwerken. Mlc-gebaseerde ssd's van Pliant vinden hun weg steeds vaker in zakelijke dataopslagsystemen, zoals van Teradata, Dell en LSI.

Sandisk hoopt met de overname van Plaint te profiteren van de toenemende vraag naar ssd's. Volgens marktonderzoeksbureau Gartner was die markt in 2010 goed voor 994 miljoen dollar. Tegen 2015 zal dat cijfer groeien tot 4,2 miljard dollar, aldus de marktvorser.

In samenwerking met Computable

Sandisk, leverancier van opslagmedia, neemt solid state drive (ssd) leverancier Pliant voor 327 miljoen dollar over. Pliant levert voor zakelijke opslagsystemen snelle solid state drives die werken met het sas-protocol (serial-attached scsi). Voorts maakt het bedrijf pci-e slots (peripheral component interconnect express), voor high-performance computing (hpc)-servers. Pliant is een sterke speler op het gebied van multi-level cell (mlc) nand ssd's. Een mlc-ssd heeft een controller meer dan een single level cell (slc) geheugen en kan daardoor meer data verwerken. Mlc-gebaseerde ssd's van Pliant vinden hun weg steeds vaker in zakelijke dataopslagsystemen, zoals van Teradata, Dell en LSI. Sandisk hoopt met de overname van Plaint te profiteren van de toenemende vraag naar ssd's. Volgens marktonderzoeksbureau Gartner was die markt in 2010 goed voor 994 miljoen dollar. Tegen 2015 zal dat cijfer groeien tot 4,2 miljard dollar, aldus de marktvorser. In samenwerking met Computable