Op 24 januari was het al weer 28 jaar geleden dat Apple de Macintosh voorstelde, en 1984 - inclusief de ict - was inderdaad nooit meer wat 1984 dreigde te zijn volgens George Orwell.

De imponerende televisiereclamespot waarmee de Mac werd aangekondigd, verblufte de wereld en zindert ook vandaag nog na. In de VS heeft republikeins presidentskandidaat Rick Santorum immers een tv-spot gemaakt, "Rebellion", die uitdrukkelijk op de Mac spot van 1984 is geïnspireerd. Van traag marcherende zombies in grijstinten tot en met het roodgekleed meisje dat hen voor erger behoedt. Sic transit gloria mundi...

Vergelijkt u zelf:

De originele spot:

De spot van Santorum:

Op 24 januari was het al weer 28 jaar geleden dat Apple de Macintosh voorstelde, en 1984 - inclusief de ict - was inderdaad nooit meer wat 1984 dreigde te zijn volgens George Orwell. De imponerende televisiereclamespot waarmee de Mac werd aangekondigd, verblufte de wereld en zindert ook vandaag nog na. In de VS heeft republikeins presidentskandidaat Rick Santorum immers een tv-spot gemaakt, "Rebellion", die uitdrukkelijk op de Mac spot van 1984 is geïnspireerd. Van traag marcherende zombies in grijstinten tot en met het roodgekleed meisje dat hen voor erger behoedt. Sic transit gloria mundi... Vergelijkt u zelf: De originele spot: De spot van Santorum: