Danny Van Heck, sinds een jaar aan het hoofd van het Belux-filiaal van SAP, focust op kmo's en de publieke sector om de groei aan te zwengelen. Nochtans loopt de marktadoptie van de nieuwe versie 6.0 "sneller dan bij de vorige versies".

Aangezien het kmo-segment goed is voor een vierde van de omzet, wordt het kmo-segment (kmo betekent bij SAP een bedrijf met een omzet onder de 500 miljoen (!) euro) voortaan benaderd door een specifieke entiteit van 17 mensen, geleid door Peter Nurski. De entiteit heeft aanbod dat verdeeld is in 3 producten: SAP Business One (een soort mini-erp voor kmo's met een omzet onder de 10 miljoen euro en 5 à 10 gebruikers), SAP Business All-in-One (een vooraf geconfigureerde erp voor een verticale sector) en SAP Business By Design in SaaS, dat tegen 2009 of 2010 op de markt zou moeten zijn. De lancering liep wat vertraging op omdat het product nog wat moet bijgevijld worden.

Ook biedt de Duitse softwarebouwer een RoI Calculator, die meer transparantie moet bieden in de implementatiekosten (bouwmetsap.be). SAP Belux heeft 650 kmo-klanten en hoop tegen eind dit jaar daar nog 100 stuks aan toe te voegen. Om de commercialisering voor kmo's te verzekeren, heeft SAP zijn partnership op drie niveaus gestructureerd: 18 BusinessOne-partner, 15 channel partners voor All-in-One en een 'referral partner program' voor kleine integratoren (vandaag 35 en 60 tegen eind 2008).

De andere grote groeipool van SAP Belux is de publieke sector. Daar verwacht Danny Van Heck een groei van 80 procent dit jaar. "We zouden 10 procent van onze omzet in de publieke sector, in de brede zin van het woord, moeten halen." SAP heeft al referenties als Fedcom bij de federale overheid, SAP Financials bij de NMBS en de boekhouding van de Europese Commissie.

De nieuwe versie SAP 6.0 is trouwens voortaan 'SOA enabled'. SAP 6.0 werd al bij 150 bedrijven in ons land 'in productie' geplaatst, terwijl er nog een honderdtal gepland zijn dit jaar. "Niet alleen voor de nieuwe functionaliteiten, maar ook voor de flexibiliteit die het product met zich meebrengt", aldus Van Heck nog. "Het ritme van de markadoptie ligt hoger dan voor de vorige versies".

Danny Van Heck, sinds een jaar aan het hoofd van het Belux-filiaal van SAP, focust op kmo's en de publieke sector om de groei aan te zwengelen. Nochtans loopt de marktadoptie van de nieuwe versie 6.0 "sneller dan bij de vorige versies". Aangezien het kmo-segment goed is voor een vierde van de omzet, wordt het kmo-segment (kmo betekent bij SAP een bedrijf met een omzet onder de 500 miljoen (!) euro) voortaan benaderd door een specifieke entiteit van 17 mensen, geleid door Peter Nurski. De entiteit heeft aanbod dat verdeeld is in 3 producten: SAP Business One (een soort mini-erp voor kmo's met een omzet onder de 10 miljoen euro en 5 à 10 gebruikers), SAP Business All-in-One (een vooraf geconfigureerde erp voor een verticale sector) en SAP Business By Design in SaaS, dat tegen 2009 of 2010 op de markt zou moeten zijn. De lancering liep wat vertraging op omdat het product nog wat moet bijgevijld worden. Ook biedt de Duitse softwarebouwer een RoI Calculator, die meer transparantie moet bieden in de implementatiekosten (bouwmetsap.be). SAP Belux heeft 650 kmo-klanten en hoop tegen eind dit jaar daar nog 100 stuks aan toe te voegen. Om de commercialisering voor kmo's te verzekeren, heeft SAP zijn partnership op drie niveaus gestructureerd: 18 BusinessOne-partner, 15 channel partners voor All-in-One en een 'referral partner program' voor kleine integratoren (vandaag 35 en 60 tegen eind 2008). De andere grote groeipool van SAP Belux is de publieke sector. Daar verwacht Danny Van Heck een groei van 80 procent dit jaar. "We zouden 10 procent van onze omzet in de publieke sector, in de brede zin van het woord, moeten halen." SAP heeft al referenties als Fedcom bij de federale overheid, SAP Financials bij de NMBS en de boekhouding van de Europese Commissie. De nieuwe versie SAP 6.0 is trouwens voortaan 'SOA enabled'. SAP 6.0 werd al bij 150 bedrijven in ons land 'in productie' geplaatst, terwijl er nog een honderdtal gepland zijn dit jaar. "Niet alleen voor de nieuwe functionaliteiten, maar ook voor de flexibiliteit die het product met zich meebrengt", aldus Van Heck nog. "Het ritme van de markadoptie ligt hoger dan voor de vorige versies".