Bijna drie jaar geleden pakte Business Objects voor de Franse en Amerikaanse markt uit met CrystalReports.com 'on demand'. Uiteindelijk beperkte het intiatief zich tot de VS-markt want volgens BO was Emea nog niet klaar voor een Saas-Model.

Sinds januari waagt SAP nu een tweede poging op internationale schaal met 4 aanbiedingen: CrystalReports.com, BI OnDemand (query's, rapporten en analyses), Address Cleansing OnDemand en Information OnDemand (integratie met, bv., Dun&Bradstreet bedrijfsinformatie). De hosting loopt uitsluitend via de Amerikaanse dochterbedrijven van SAP. Hosting in Europa wordt niet uitgesloten (de wetgeving en de privacy zullen daar mogelijk toe nopen) maar het is geen spontane keuze "want we willen een dubbele infrastructuur vermijden", zegt Evert-Jan Tromp, commercieel directeur Emea.

De verkoop van BI OnDemand gebeurt door SAP en zijn partners (in België Cronos met name), de implementatie is in handen van SAP Consulting of partners die eveneens de ondersteuning kunnen leveren. SAP zegt niet noodzakelijk naar nieuwe partners op zoek te zijn, maar zou een kandidatuur van Salesforce.com-partners, vragende partij voor rapporterings- en analysetools om de SFA-oplossing te vervolledigen, niet ongenegen zijn. Het BI OnDemand-pakket is momenteel beschikbaar in het Engels en het Frans. Een Duitse versie volgt en een Nederlandse zou voorzien zijn in het derde kwartaal van 2009.

Het tariefmodel: een vaste maandprijs per gebruiker voor CrystalReports, per gebruiker en gehoste GB voor BI OnDemand, per aantal registraties voor Address Cleansing. Minstens 6 maanden en 25 gebruikers (voor de eerste 2 producten) zijn vereist.

Bijna drie jaar geleden pakte Business Objects voor de Franse en Amerikaanse markt uit met CrystalReports.com 'on demand'. Uiteindelijk beperkte het intiatief zich tot de VS-markt want volgens BO was Emea nog niet klaar voor een Saas-Model. Sinds januari waagt SAP nu een tweede poging op internationale schaal met 4 aanbiedingen: CrystalReports.com, BI OnDemand (query's, rapporten en analyses), Address Cleansing OnDemand en Information OnDemand (integratie met, bv., Dun&Bradstreet bedrijfsinformatie). De hosting loopt uitsluitend via de Amerikaanse dochterbedrijven van SAP. Hosting in Europa wordt niet uitgesloten (de wetgeving en de privacy zullen daar mogelijk toe nopen) maar het is geen spontane keuze "want we willen een dubbele infrastructuur vermijden", zegt Evert-Jan Tromp, commercieel directeur Emea. De verkoop van BI OnDemand gebeurt door SAP en zijn partners (in België Cronos met name), de implementatie is in handen van SAP Consulting of partners die eveneens de ondersteuning kunnen leveren. SAP zegt niet noodzakelijk naar nieuwe partners op zoek te zijn, maar zou een kandidatuur van Salesforce.com-partners, vragende partij voor rapporterings- en analysetools om de SFA-oplossing te vervolledigen, niet ongenegen zijn. Het BI OnDemand-pakket is momenteel beschikbaar in het Engels en het Frans. Een Duitse versie volgt en een Nederlandse zou voorzien zijn in het derde kwartaal van 2009. Het tariefmodel: een vaste maandprijs per gebruiker voor CrystalReports, per gebruiker en gehoste GB voor BI OnDemand, per aantal registraties voor Address Cleansing. Minstens 6 maanden en 25 gebruikers (voor de eerste 2 producten) zijn vereist.