De Duitse softwarereus SAP wil het Amerikaanse Ariba kopen, dat gespecialiseerd is in cloudsoftware voor handelaars. SAP betaalt 4,3 miljard dollar voor het bedrijf.

Voor SAP betekent de overname weer een nieuwe zet om zich te versterken in de cloud. Ariba levert onder meer software voor het beheer van contracten, aankopen, uitgaven, facturatie en dies meer. Wanneer de overname wordt afgerond zal SAP alle vergelijkbare pakketten en tools die het in huis heeft, onderbrengen bij Ariba. Verder rekent het softwarebedrijf erop om de producten van Ariba te integreren en te linken met zijn bestaande vlaggenschepen.

De overnameprijs, 45 dollar per aandeel, betekent een bonus van 20 procent boven de slotkoers van maandag. Het bedrijf draaide in boekjaar 2011 een omzet van 443,8 miljoen dollar met een licht verlies van 3 miljoen dollar. Dat neemt niet weg dat sommige analisten denken SAP Ariba koopt voor een prikje. Ze verwachten daarom een tegenbod van een concurrent. Oracle is dan de logische gedachtensprong. Beide softwarerivalen geven elkaar geen duimbreed toe. Zo reageerde Oracle onlangs nog op de overname van Successfactors door SAP door zelf Taleo op te slokken.

De Duitse softwarereus SAP wil het Amerikaanse Ariba kopen, dat gespecialiseerd is in cloudsoftware voor handelaars. SAP betaalt 4,3 miljard dollar voor het bedrijf. Voor SAP betekent de overname weer een nieuwe zet om zich te versterken in de cloud. Ariba levert onder meer software voor het beheer van contracten, aankopen, uitgaven, facturatie en dies meer. Wanneer de overname wordt afgerond zal SAP alle vergelijkbare pakketten en tools die het in huis heeft, onderbrengen bij Ariba. Verder rekent het softwarebedrijf erop om de producten van Ariba te integreren en te linken met zijn bestaande vlaggenschepen. De overnameprijs, 45 dollar per aandeel, betekent een bonus van 20 procent boven de slotkoers van maandag. Het bedrijf draaide in boekjaar 2011 een omzet van 443,8 miljoen dollar met een licht verlies van 3 miljoen dollar. Dat neemt niet weg dat sommige analisten denken SAP Ariba koopt voor een prikje. Ze verwachten daarom een tegenbod van een concurrent. Oracle is dan de logische gedachtensprong. Beide softwarerivalen geven elkaar geen duimbreed toe. Zo reageerde Oracle onlangs nog op de overname van Successfactors door SAP door zelf Taleo op te slokken.