SAP ontwikkelt technologie waarbij onder meer fabrieken, schepen, vrachtwagens en windmolens verbonden worden aan software die kan helpen de efficiëntie te vergroten en grote hoeveelheden informatie kan verwerken. Daardoor kunnen bijvoorbeeld de onderhoudskosten worden verlaagd. Onlangs kondigde SAP nog een samenwerking aan met technologieconcern Bosch op dit gebied. Ook heeft het bedrijf overnames gedaan om deze activiteiten te versterken.

250 miljard euro

Volgens SAP zal de wereldwijde markt voor Internet of Things tegen het einde van dit decennium een waarde hebben van 250 miljard euro. Door flink te investeren, wil het bedrijf koploper blijven op dat terrein.

(ANP/WK)

SAP ontwikkelt technologie waarbij onder meer fabrieken, schepen, vrachtwagens en windmolens verbonden worden aan software die kan helpen de efficiëntie te vergroten en grote hoeveelheden informatie kan verwerken. Daardoor kunnen bijvoorbeeld de onderhoudskosten worden verlaagd. Onlangs kondigde SAP nog een samenwerking aan met technologieconcern Bosch op dit gebied. Ook heeft het bedrijf overnames gedaan om deze activiteiten te versterken.250 miljard euroVolgens SAP zal de wereldwijde markt voor Internet of Things tegen het einde van dit decennium een waarde hebben van 250 miljard euro. Door flink te investeren, wil het bedrijf koploper blijven op dat terrein.(ANP/WK)