De Brusselse softwareopleider Synaps heeft een miljoenenopdracht bij de Europese Commissie in de wacht gesleept.

Synaps zal 2 jaar lang (en 2 maal verlengbaar met 1 jaar) softwareopleidingen geven aan de eindgebruikers bij de Europese Commissie en enkele andere Europese instellingen. Concreet gaat het opleidingen rond de software die op de pc's ter plaatse staat, zowel gangbare kantoorsoftware (Microsoft Office), als zelf ontwikkelde pakketten van de Commissie. Over die maximum vier jaar zal Synaps 28.000 dagen training geven.

Het contract is goed voor een aanzienlijke 14,71 miljoen euro. Die som biedt het bedrijf "de nodige financiële ruimte om de komende jaren extra personeel aan te werven", aldus general manager Patrick Gubbelmans in een persbericht. "Het is het belangrijkste en grootste contract in ons bestaan."

Synaps draaide in 2008 een omzet van 2 miljoen euro met 59 mensen. De firma heeft belangrijke referenties als Fortis, Delhaize, GlaxoSmithKline en Umicore.

De Brusselse softwareopleider Synaps heeft een miljoenenopdracht bij de Europese Commissie in de wacht gesleept. Synaps zal 2 jaar lang (en 2 maal verlengbaar met 1 jaar) softwareopleidingen geven aan de eindgebruikers bij de Europese Commissie en enkele andere Europese instellingen. Concreet gaat het opleidingen rond de software die op de pc's ter plaatse staat, zowel gangbare kantoorsoftware (Microsoft Office), als zelf ontwikkelde pakketten van de Commissie. Over die maximum vier jaar zal Synaps 28.000 dagen training geven. Het contract is goed voor een aanzienlijke 14,71 miljoen euro. Die som biedt het bedrijf "de nodige financiële ruimte om de komende jaren extra personeel aan te werven", aldus general manager Patrick Gubbelmans in een persbericht. "Het is het belangrijkste en grootste contract in ons bestaan." Synaps draaide in 2008 een omzet van 2 miljoen euro met 59 mensen. De firma heeft belangrijke referenties als Fortis, Delhaize, GlaxoSmithKline en Umicore.