Het bedrijf dat zich specialiseert in datamanagement en productie, het Nijvelse BiiOn, wordt overgenomen door Sapristic International.
BiiON werd opgericht in '93 door twee ex-ULB'ers die een datalogger ontwikkelden voor het verzamelen van data in real time en zo hun weg vonden naar IT-systemen. Het bedrijf specialiseerde zich gaandeweg in datamanagement en productie voor de farmaceutische wereld.

Het bedrijf splitste intussen in twee entiteiten: BiiON voor het online beheer van technische gegevens en eWon, dat faciliteiten aanbiedt voor het verzamelen en verwerken van gegevens uit het veld (vooral van routers). Vandaag telt eerstgenoemde 38 werknemers en een omzet van 4,9 miljoen euro.

Nu wordt het bedrijf geïntegreerd in de groep Sapristic International, opgericht door Jean Martin, voormalig oprichter en eigenaar van BSB, een bedrijf uit Louvain-La-Neuve en leverancier van software en diensten aan de financiêle sector (met de producten Solife voor verzekeringen en Soliam voor vermogensbeheer en asset management).

Begin dit jaar nam Vermeg,een oplossingenleverancier voor de bank- en investeringssector, BSB over. Toen Jean Martin nadien bij BSB opstapte om Sapristic International op te richten nam hij meteen ook de SAP-activiteiten van BSB over.

Voor BiiON laat de overname toe "om het bedrijf verder te zetten met het bestaande personeel, om onze markt de stabiliseren en nieuwe ambities te voeden," en dit in aanverwante sectoren. "De ervaring van de ploeg van Sapristic is zeer complementair aan de expertise van de teams van BiiON," zegt Serge Bassem, voormalig CEO van BiiON.

Bassem wordt nu opgevolgd door Francis Martin, de broer van Jean Martin die binnen Sapristic International het team van Belgische specialisten in de industrie en technologische dienstverleningen leidt.

Update 11/06/14:
Vermeg nam begin dit jaar BSB over en niet omgekeerd zoals eerder in het artikel werd vermeld.

Het bedrijf dat zich specialiseert in datamanagement en productie, het Nijvelse BiiOn, wordt overgenomen door Sapristic International. BiiON werd opgericht in '93 door twee ex-ULB'ers die een datalogger ontwikkelden voor het verzamelen van data in real time en zo hun weg vonden naar IT-systemen. Het bedrijf specialiseerde zich gaandeweg in datamanagement en productie voor de farmaceutische wereld. Het bedrijf splitste intussen in twee entiteiten: BiiON voor het online beheer van technische gegevens en eWon, dat faciliteiten aanbiedt voor het verzamelen en verwerken van gegevens uit het veld (vooral van routers). Vandaag telt eerstgenoemde 38 werknemers en een omzet van 4,9 miljoen euro. Nu wordt het bedrijf geïntegreerd in de groep Sapristic International, opgericht door Jean Martin, voormalig oprichter en eigenaar van BSB, een bedrijf uit Louvain-La-Neuve en leverancier van software en diensten aan de financiêle sector (met de producten Solife voor verzekeringen en Soliam voor vermogensbeheer en asset management). Begin dit jaar nam Vermeg,een oplossingenleverancier voor de bank- en investeringssector, BSB over. Toen Jean Martin nadien bij BSB opstapte om Sapristic International op te richten nam hij meteen ook de SAP-activiteiten van BSB over.Voor BiiON laat de overname toe "om het bedrijf verder te zetten met het bestaande personeel, om onze markt de stabiliseren en nieuwe ambities te voeden," en dit in aanverwante sectoren. "De ervaring van de ploeg van Sapristic is zeer complementair aan de expertise van de teams van BiiON," zegt Serge Bassem, voormalig CEO van BiiON. Bassem wordt nu opgevolgd door Francis Martin, de broer van Jean Martin die binnen Sapristic International het team van Belgische specialisten in de industrie en technologische dienstverleningen leidt.Update 11/06/14: Vermeg nam begin dit jaar BSB over en niet omgekeerd zoals eerder in het artikel werd vermeld.