Net zoals het moederbedrijf noteerde het Belux-filiaal van analyticsspecialist SAS een omzetgroei van 12 procent in 2011. Ook in 2012 rekent het bedrijf op groei met dubbele cijfers.

De omzet van 2,7 miljard dollar waarmee SAS wereldwijd zijn boekjaar afsloot, betekende een groei van 12 procent. De Belux-entiteit, met Patrick Van Deven aan het hoofd, kon dezelfde groeicijfers voorleggen, "op een mature markt" en "gezien ons marktaandeel". Dat laatste zou wereldwijd afklokken op 35 procent in 'advanced analytics', "terwijl de 16 andere rechtstreekse concurrenten samen nog geen 25 procent halen."

Patrick Van Deven verklaart het succes door de Solvency II-projecten (7 van de 10 grootste verzekeraars van het land zouden daarvoor klant zijn bij SAS), de strijd tegen de financiële criminaliteit en tegen de sociale en fiscale fraude (gevoerd door de overheid), het beheer van de supply chain en productie en de analyse van sociale netwerken.

Het Belux-filiaal heeft het voorbije jaar 30 nieuwe mensen aangeworven (Patrick Van Deven geeft wel toe dat hij zich in 2009 en 2010 wat gedeisd had gehouden wat aanwervingen betrof), zodat er nu 147 mensen werken. Er mogen dit jaar nog 10 à 20 mensen bijkomen. De groei zou in 2012 opnieuw 'dubbelcijferig' moeten zijn, met name dankzij Bazel 3, maar ook door de explosie van data (het fenomeen 'big data') en door de nood van bedrijven om hun data om te zetten in informatie. "Bedrijven merken dat hun gegevens waarde hebben", zegt Van Deven. "Het gaat nu niet meer om 'business intelligence' maar om voorspellende software, data mining en analyse."

Net zoals het moederbedrijf noteerde het Belux-filiaal van analyticsspecialist SAS een omzetgroei van 12 procent in 2011. Ook in 2012 rekent het bedrijf op groei met dubbele cijfers. De omzet van 2,7 miljard dollar waarmee SAS wereldwijd zijn boekjaar afsloot, betekende een groei van 12 procent. De Belux-entiteit, met Patrick Van Deven aan het hoofd, kon dezelfde groeicijfers voorleggen, "op een mature markt" en "gezien ons marktaandeel". Dat laatste zou wereldwijd afklokken op 35 procent in 'advanced analytics', "terwijl de 16 andere rechtstreekse concurrenten samen nog geen 25 procent halen." Patrick Van Deven verklaart het succes door de Solvency II-projecten (7 van de 10 grootste verzekeraars van het land zouden daarvoor klant zijn bij SAS), de strijd tegen de financiële criminaliteit en tegen de sociale en fiscale fraude (gevoerd door de overheid), het beheer van de supply chain en productie en de analyse van sociale netwerken. Het Belux-filiaal heeft het voorbije jaar 30 nieuwe mensen aangeworven (Patrick Van Deven geeft wel toe dat hij zich in 2009 en 2010 wat gedeisd had gehouden wat aanwervingen betrof), zodat er nu 147 mensen werken. Er mogen dit jaar nog 10 à 20 mensen bijkomen. De groei zou in 2012 opnieuw 'dubbelcijferig' moeten zijn, met name dankzij Bazel 3, maar ook door de explosie van data (het fenomeen 'big data') en door de nood van bedrijven om hun data om te zetten in informatie. "Bedrijven merken dat hun gegevens waarde hebben", zegt Van Deven. "Het gaat nu niet meer om 'business intelligence' maar om voorspellende software, data mining en analyse."