Het ruimtevaartbedrijf Verhaert Space uit Kruibeke staat te koop.

Dat schrijft De Tijd. Verhaert maakt voor 90 procent deel uit van het Britse beursgenoteerde bedrijf QinetiQ. De andere 10 procent is in handen van oprichter Paul Verhaert. QinetiQ wil zich meer concentreren op de defensiesector en zet daarom zijn Belgische dochter in de etalage.

Het Britse bedrijf had het management van Verhaert gevraagd een lijst op te stellen met mogelijk geïnteresseerde partijen. Daarna zijn gesprekken gevoerd met enkele van die spelers. Ook met Belgische sectorgenoten van Verhaert.

De systeemintegrator Verhaert Space bouwt kleine satellieten, dockingsystemen en wetenschappelijke instrumenten voor de ruimtevaart. Het is de enige Belgische onderneming die volledige satellieten bouwt, zij het kleine.

Bron: Belga

Het ruimtevaartbedrijf Verhaert Space uit Kruibeke staat te koop. Dat schrijft De Tijd. Verhaert maakt voor 90 procent deel uit van het Britse beursgenoteerde bedrijf QinetiQ. De andere 10 procent is in handen van oprichter Paul Verhaert. QinetiQ wil zich meer concentreren op de defensiesector en zet daarom zijn Belgische dochter in de etalage. Het Britse bedrijf had het management van Verhaert gevraagd een lijst op te stellen met mogelijk geïnteresseerde partijen. Daarna zijn gesprekken gevoerd met enkele van die spelers. Ook met Belgische sectorgenoten van Verhaert. De systeemintegrator Verhaert Space bouwt kleine satellieten, dockingsystemen en wetenschappelijke instrumenten voor de ruimtevaart. Het is de enige Belgische onderneming die volledige satellieten bouwt, zij het kleine. Bron: Belga