De reden voor het verbod zou een niet nader bepaalde inbreuk zijn op de strenge Saudische communicatiewetgeving. Dat meldt de Britse krant The Independent. Viber kreeg in maart, samen met WhatsApp en Skype, nog een waarschuwing van de Saudische Commissie voor Communicatie en Informatietechnologie. Tot dusver is Viber het enige bedrijf dat effectief geblokkeerd wordt.

Intussen wordt druk gespeculeerd over de motivering achter de beslissing. Zo suggereren sommigen dat het vrije, moeilijk controleerbare karakter van Viber een doorn in het oog was van het Saudische regime. Het is niet de eerste keer dat Saudi-Arabië ingrijpt op de telecommunicatie. Zo dreigde het land er in 2010 even mee de berichtendienst van Blackberry te blokkeren, tenzij het toegang kreeg tot de servergegevens. (JDW)

De reden voor het verbod zou een niet nader bepaalde inbreuk zijn op de strenge Saudische communicatiewetgeving. Dat meldt de Britse krant The Independent. Viber kreeg in maart, samen met WhatsApp en Skype, nog een waarschuwing van de Saudische Commissie voor Communicatie en Informatietechnologie. Tot dusver is Viber het enige bedrijf dat effectief geblokkeerd wordt. Intussen wordt druk gespeculeerd over de motivering achter de beslissing. Zo suggereren sommigen dat het vrije, moeilijk controleerbare karakter van Viber een doorn in het oog was van het Saudische regime. Het is niet de eerste keer dat Saudi-Arabië ingrijpt op de telecommunicatie. Zo dreigde het land er in 2010 even mee de berichtendienst van Blackberry te blokkeren, tenzij het toegang kreeg tot de servergegevens. (JDW)