De aanbesteding is de eerste door Saudi-Arabië aan internationale partijen om samen te werken op het gebied van hernieuwbare energie.

Het land schroefde zijn ambities op dat gebied wel iets terug. Eerder werd gemeld dat in 2040 een capaciteit van circa 41.000 megawatt moet zijn opgebouwd. De nieuwe doelstelling is 9500 megawatt energie te genereren uit zonne- en windenergie tegen 2030. Daarmee is hernieuwbare energie goed voor 10 procent van de totale stroomcapaciteit.

Het is Saudi-Arabië er alles aan gelegen minder afhankelijk te worden van olie. Daarvoor wordt momenteel vooral ingezet op een hogere gasproductie.

(ANP/WK)

De aanbesteding is de eerste door Saudi-Arabië aan internationale partijen om samen te werken op het gebied van hernieuwbare energie.Het land schroefde zijn ambities op dat gebied wel iets terug. Eerder werd gemeld dat in 2040 een capaciteit van circa 41.000 megawatt moet zijn opgebouwd. De nieuwe doelstelling is 9500 megawatt energie te genereren uit zonne- en windenergie tegen 2030. Daarmee is hernieuwbare energie goed voor 10 procent van de totale stroomcapaciteit.Het is Saudi-Arabië er alles aan gelegen minder afhankelijk te worden van olie. Daarvoor wordt momenteel vooral ingezet op een hogere gasproductie.(ANP/WK)