De spelers wacht mogelijk een zware straf. Het hoogste islamitische instituut van Saudi-Arabië sprak in 2001 een 'fatwa' uit waarin Pokémon, eind vorige eeuw begonnen aan een eerste leven, werd verboden. Arab News riep dat juridisch advies woensdag in herinnering.

Het permanente comité voor rechtsvraagstukken was van mening dat het om een geluksspel ging dat niet strookte met de islamitische wetgeving. De nieuwe variant Pokémon Go vormt volgens de rechtsgeleerde sjeik Saleh al-Fausan daarop geen uitzondering. (ANP)

De spelers wacht mogelijk een zware straf. Het hoogste islamitische instituut van Saudi-Arabië sprak in 2001 een 'fatwa' uit waarin Pokémon, eind vorige eeuw begonnen aan een eerste leven, werd verboden. Arab News riep dat juridisch advies woensdag in herinnering.Het permanente comité voor rechtsvraagstukken was van mening dat het om een geluksspel ging dat niet strookte met de islamitische wetgeving. De nieuwe variant Pokémon Go vormt volgens de rechtsgeleerde sjeik Saleh al-Fausan daarop geen uitzondering. (ANP)