Het Scarlet-datacenter heeft het gisteren weer een hele dag laten afweten. Dat na een gepland, maar mislukt onderhoud van de stroominstallaties.

Zondagochtend rond 9 uur merkten Scarlet-klanten als Nucleus en Easyhost dat het netwerk onbereikbaar was. In een eerste fase bleef extra informatie vanwege Scarlet uit, maar na een tijd werd duidelijk dat Scarlet in feite een onderhoud wilde doen van de stroominstallaties. "We hadden een installatiedag gepland, zonder 'outage' voor klanten, maar er is jammer genoeg iets verkeerd gelopen", vertelt Marnix Kuypers, marketing & sales director bij Scarlet.

Daarop werd bij Scarlet beslist om bepaalde, voor komende weken geplande upgrades van de stroominstallaties onmiddellijk uit te voeren, om toekomstige pannes te vermijden. Met dan wel als pijnlijk gevolg voor de klanten dat de panne tot 17 uur 's namiddags zou duren.

Deze panne volgt op een reeks stroompannes van het Scarlet-datacenter eind april en begin mei, waaruit bleek dat er dringend iets moest gebeuren met de stroomvoorziening van het datacenter. "We hebben nu een volledig nieuwe, tweede elektriciteitsfeed naar het datacenter gelegd, met een MUPS", geeft Kuypers nog mee. "De komende dagen vernieuwen we de oorspronkelijke elektriciteitstoevoer en voegen we daar een DUPS aan toe. Dat betekent dat er in de toekomst 4 onafhankelijke elektriciteitsfeeds zullen zijn." Als alle installaties gebeurd zijn, zal eerstgenoemde feed de back-up worden en de laatstgenoemde de normale.

Kuypers wil geen bedragen meegeven, maar noemt de vernieuwing van de stroominstallaties van het datacenter een "behoorlijke investering, ook voor de Belgacom-groep."

Bij de panne van gisteren hebben zowat alle telefonieklanten van Scarlet, de dsl-klanten en professionele klanten hinder ondervonden. Voor de duidelijkheid: bij de werken van de komende dagen verwacht Scarlet geen uitval meer.

Het Scarlet-datacenter heeft het gisteren weer een hele dag laten afweten. Dat na een gepland, maar mislukt onderhoud van de stroominstallaties. Zondagochtend rond 9 uur merkten Scarlet-klanten als Nucleus en Easyhost dat het netwerk onbereikbaar was. In een eerste fase bleef extra informatie vanwege Scarlet uit, maar na een tijd werd duidelijk dat Scarlet in feite een onderhoud wilde doen van de stroominstallaties. "We hadden een installatiedag gepland, zonder 'outage' voor klanten, maar er is jammer genoeg iets verkeerd gelopen", vertelt Marnix Kuypers, marketing & sales director bij Scarlet. Daarop werd bij Scarlet beslist om bepaalde, voor komende weken geplande upgrades van de stroominstallaties onmiddellijk uit te voeren, om toekomstige pannes te vermijden. Met dan wel als pijnlijk gevolg voor de klanten dat de panne tot 17 uur 's namiddags zou duren. Deze panne volgt op een reeks stroompannes van het Scarlet-datacenter eind april en begin mei, waaruit bleek dat er dringend iets moest gebeuren met de stroomvoorziening van het datacenter. "We hebben nu een volledig nieuwe, tweede elektriciteitsfeed naar het datacenter gelegd, met een MUPS", geeft Kuypers nog mee. "De komende dagen vernieuwen we de oorspronkelijke elektriciteitstoevoer en voegen we daar een DUPS aan toe. Dat betekent dat er in de toekomst 4 onafhankelijke elektriciteitsfeeds zullen zijn." Als alle installaties gebeurd zijn, zal eerstgenoemde feed de back-up worden en de laatstgenoemde de normale. Kuypers wil geen bedragen meegeven, maar noemt de vernieuwing van de stroominstallaties van het datacenter een "behoorlijke investering, ook voor de Belgacom-groep." Bij de panne van gisteren hebben zowat alle telefonieklanten van Scarlet, de dsl-klanten en professionele klanten hinder ondervonden. Voor de duidelijkheid: bij de werken van de komende dagen verwacht Scarlet geen uitval meer.