Verscheidene Scarletgebruikers melden ons problemen met hun e-mails. Reden? Scarlet.be is om nog onduidelijke redenen geblacklist door uribl.com.

Het domein Scarlet.be is om nog onduidelijke redenen op de zwarte lijst geplaatst door uribl.com. Die zwarte lijst bestaat uit domeinen en ip-adressen die gevonden worden in de links in spamboodschappen. "De reden hiervoor is onduidelijk aangezien de listing in tegenstelling tot gebruikelijk geen details bevat", klinkt het bij Chantal Cohen van Scarlet. "We hebben delisting van het domein aangevraagd bij uribl.com. De verwachting is dat hier binnen de 24 uur gevolg aan gegeven wordt door uribl.com."

Door de blacklisting zouden gebruikers met een Scarlet.be-e-mailadres eventueel problemen kunnen ondervinden. Hun e-mails zouden bijvoorbeeld in de spamfolders van de ontvangers kunnen belanden.

Van een volledige blokkering zal normaal geen sprake zijn, sust Cohen. "De impact van zo'n listing is zeer klein omdat het gaat om een url-blacklist. Dat wil zeggen dat die gebruikt wordt bij inkomende e-mail om url's in de body van een e-mailbericht te matchen met de blacklist. Bij een positieve listing zal veelal een spamscore worden toegekend aan de bewuste e-mail, eerder dan een volledige blokkering. En gezien de zeer goede smtp-reputatie van de Scarlet-mailservers in diverse blacklists en bestaande whitelisting bij internetproviders en grotere e-mailproviders, zal een verhoogde spamscore een gering effect hebben." Voor uitgaande mail zou er voor Scarletgebruikers helemaal geen impact mogen zijn. "Er gebeuren namelijk geen url blocklist checks op Scarletsystemen voor uitgaande e-mail."

Op de eigen systemen heeft Scarlet alvast het nodige gedaan om voor inkomende mail een verhoogde spamscore voor Scarlet.be-adressen te vermijden.

Verscheidene Scarletgebruikers melden ons problemen met hun e-mails. Reden? Scarlet.be is om nog onduidelijke redenen geblacklist door uribl.com. Het domein Scarlet.be is om nog onduidelijke redenen op de zwarte lijst geplaatst door uribl.com. Die zwarte lijst bestaat uit domeinen en ip-adressen die gevonden worden in de links in spamboodschappen. "De reden hiervoor is onduidelijk aangezien de listing in tegenstelling tot gebruikelijk geen details bevat", klinkt het bij Chantal Cohen van Scarlet. "We hebben delisting van het domein aangevraagd bij uribl.com. De verwachting is dat hier binnen de 24 uur gevolg aan gegeven wordt door uribl.com." Door de blacklisting zouden gebruikers met een Scarlet.be-e-mailadres eventueel problemen kunnen ondervinden. Hun e-mails zouden bijvoorbeeld in de spamfolders van de ontvangers kunnen belanden. Van een volledige blokkering zal normaal geen sprake zijn, sust Cohen. "De impact van zo'n listing is zeer klein omdat het gaat om een url-blacklist. Dat wil zeggen dat die gebruikt wordt bij inkomende e-mail om url's in de body van een e-mailbericht te matchen met de blacklist. Bij een positieve listing zal veelal een spamscore worden toegekend aan de bewuste e-mail, eerder dan een volledige blokkering. En gezien de zeer goede smtp-reputatie van de Scarlet-mailservers in diverse blacklists en bestaande whitelisting bij internetproviders en grotere e-mailproviders, zal een verhoogde spamscore een gering effect hebben." Voor uitgaande mail zou er voor Scarletgebruikers helemaal geen impact mogen zijn. "Er gebeuren namelijk geen url blocklist checks op Scarletsystemen voor uitgaande e-mail." Op de eigen systemen heeft Scarlet alvast het nodige gedaan om voor inkomende mail een verhoogde spamscore voor Scarlet.be-adressen te vermijden.