Belgacom-dochter Scarlet verhoogt de snelheid van de eigen internetabonnementen en schrapt de datalimieten.

De snelheidsverhoging geldt voor alle Scarlet klanten met een Scarlet One pakket of een Scarlet internet+telefoniepakket. De aanpassing gebeurt automatisch. Tegen het einde van het jaar zouden alle klanten op de snellere lijn moeten zitten. Vanaf 1 oktober verdwijnen ook de datalimieten.

Concreet gaat de downloadsnelheid van beide pakketten omhoog van 20 naar 25 Mbps. De uploadsnelheid groeit tot 3,5 Mbps. Voordien was dat nog 1,5 Mbps.

"Of je nu surft aan een downloadsnelheid van 20 Mbps of 80 Mbps, dat verschil is voor een modale gebruiker nauwelijks merkbaar", zegt Remy Knecht, Head of Marketing bij Scarlet, in een persbericht. "Maar een uploadsnelheid van 3,5 Mbps tegenover 1,5 Mbps geeft wel een enorm verschil."

Aan de prijzen lijkt voorlopig niets de te veranderen. Scarlet One kost 50 euro per maand, Scarlet internet+telefonie 40 euro per maand. Scarlet internet (25 euro) had al geen datalimieten meer.

Belgacom-dochter Scarlet verhoogt de snelheid van de eigen internetabonnementen en schrapt de datalimieten. De snelheidsverhoging geldt voor alle Scarlet klanten met een Scarlet One pakket of een Scarlet internet+telefoniepakket. De aanpassing gebeurt automatisch. Tegen het einde van het jaar zouden alle klanten op de snellere lijn moeten zitten. Vanaf 1 oktober verdwijnen ook de datalimieten. Concreet gaat de downloadsnelheid van beide pakketten omhoog van 20 naar 25 Mbps. De uploadsnelheid groeit tot 3,5 Mbps. Voordien was dat nog 1,5 Mbps. "Of je nu surft aan een downloadsnelheid van 20 Mbps of 80 Mbps, dat verschil is voor een modale gebruiker nauwelijks merkbaar", zegt Remy Knecht, Head of Marketing bij Scarlet, in een persbericht. "Maar een uploadsnelheid van 3,5 Mbps tegenover 1,5 Mbps geeft wel een enorm verschil." Aan de prijzen lijkt voorlopig niets de te veranderen. Scarlet One kost 50 euro per maand, Scarlet internet+telefonie 40 euro per maand. Scarlet internet (25 euro) had al geen datalimieten meer.