De Finse gsm-gigant Nokia daagt Apple voor de rechter. Volgens Nokia hebben de Amerikanen met hun succesvolle iPhone patenten van Nokia geschonden.

Het Finse concern diende klacht in voor de federale rechtbank van Delaware. Nokia verklaarde dat het bedrijf 40 miljard euro heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van mobiele communicatiestandaarden. Volgens het bedrijf heeft Apple met de introductie van de iPhone in 2007 tien van die Nokia-patenten geschonden. "Het principe in de gsm-industrie bestaat erin dat diegene die de grondstandaard ontwikkelt, daar ook voor betaald wordt", aldus een woordvoerder van Nokia.

Het Finse bedrijf heeft in het voorbije derde kwartaal voor de eerste keer in zestien jaar verlies geleden, onder meer als gevolg van de concurrentie door de iPhone.

Bron: Belga

De Finse gsm-gigant Nokia daagt Apple voor de rechter. Volgens Nokia hebben de Amerikanen met hun succesvolle iPhone patenten van Nokia geschonden. Het Finse concern diende klacht in voor de federale rechtbank van Delaware. Nokia verklaarde dat het bedrijf 40 miljard euro heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van mobiele communicatiestandaarden. Volgens het bedrijf heeft Apple met de introductie van de iPhone in 2007 tien van die Nokia-patenten geschonden. "Het principe in de gsm-industrie bestaat erin dat diegene die de grondstandaard ontwikkelt, daar ook voor betaald wordt", aldus een woordvoerder van Nokia. Het Finse bedrijf heeft in het voorbije derde kwartaal voor de eerste keer in zestien jaar verlies geleden, onder meer als gevolg van de concurrentie door de iPhone. Bron: Belga