Dat bericht de Amerikaanse krant New York Times. Engelbart overleed in zijn woning in Atherton, bij Palo Alto, in het hart van Silicon Valley. Volgens financieel persagentschap Bloomberg werd nierfalen hem fataal.

Niet meer weg te denken

Engelbart legde al vroeg de basis voor een computer voor thuisgebruik en voor het internet. In 1963 ontwierp hij een apparaat, een soort doos, dat de eerste computermuis was.

Sindsdien zijn miljarden exemplaren van het apparaat geproduceerd. De computermuis is intussen zo vanzelfsprekend geworden, dat het vaak als een symbool voor het internet staat.

Invloed

Engelbart zag het levenslicht in 1925 in Oregon. Zijn werk resulteerde in 21 patenten, waarvan het laatste in 1970 werd toegekend voor zijn computermuis. Hij was een van de invloedrijkste ingenieurs van het computertijdperk. (Belga/TV)

Dat bericht de Amerikaanse krant New York Times. Engelbart overleed in zijn woning in Atherton, bij Palo Alto, in het hart van Silicon Valley. Volgens financieel persagentschap Bloomberg werd nierfalen hem fataal.Niet meer weg te denken Engelbart legde al vroeg de basis voor een computer voor thuisgebruik en voor het internet. In 1963 ontwierp hij een apparaat, een soort doos, dat de eerste computermuis was. Sindsdien zijn miljarden exemplaren van het apparaat geproduceerd. De computermuis is intussen zo vanzelfsprekend geworden, dat het vaak als een symbool voor het internet staat.Invloed Engelbart zag het levenslicht in 1925 in Oregon. Zijn werk resulteerde in 21 patenten, waarvan het laatste in 1970 werd toegekend voor zijn computermuis. Hij was een van de invloedrijkste ingenieurs van het computertijdperk. (Belga/TV)