De Franse gigant voor elektrische apparatuur en industriële automatisering bevestigt dat het een bindend bod heeft uitgebracht op de resterende Aveva-aandelen. Schneider Electric spreekt over 'een unieke kans om de energiegegevens, industriële processen en software van beide ondernemingen te combineren'.

Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van 9,48 miljard Britse pond, omgerekend zo'n 10,85 miljard euro. Schneider Electric wil dat Aveva een aparte juridische entiteit blijft met een eigen raad van bestuur.

De Franse gigant voor elektrische apparatuur en industriële automatisering bevestigt dat het een bindend bod heeft uitgebracht op de resterende Aveva-aandelen. Schneider Electric spreekt over 'een unieke kans om de energiegegevens, industriële processen en software van beide ondernemingen te combineren'.Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van 9,48 miljard Britse pond, omgerekend zo'n 10,85 miljard euro. Schneider Electric wil dat Aveva een aparte juridische entiteit blijft met een eigen raad van bestuur.