De Hebriden, een eilandengroep voor de Schotse westkust, krijgen genoeg wind te verduren. In sommige gevallen is dit zeer lastig, maar de plaatselijke overheden kunnen dit ook als kans zien. Want de Buiten-Hebriden maken gebruik van windturbines om een nieuwe vlood elektrische auto's van Renault aan te drijven. De negen auto's zijn te huur voor de lokale bevolking en toeristen, schrijft VentureBeat.

Doordat de eilanden maar klein zijn, is het beperkte bereik van elektrische auto's geen probleem. En door het overschot aan wind, is het opwekken van elektriciteit ook niet moeilijk.

De lokale overheid is al twaalf jaar bezig met het aanleggen van een windboerderij. Die zorgt er nu met zes turbines voor dat de volledige eilandengroep voorzien is van voldoende elektriciteit.

Afgelegen eilanden kunnen profiteren van windenergie, door hun vaak onstuimige klimaat. Want wind is er voldoende, maar door hun locatie is de voorziening van elektriciteit niet altijd gegarandeerd. Een van de Hebriden-eilanden wil daarom het eerste eiland zijn dat volledig op hernieuwbare energie kan rekenen. Voorheen werd energie opgewekt door het gebruik van individuele dieselgeneratoren. (WK)

De Hebriden, een eilandengroep voor de Schotse westkust, krijgen genoeg wind te verduren. In sommige gevallen is dit zeer lastig, maar de plaatselijke overheden kunnen dit ook als kans zien. Want de Buiten-Hebriden maken gebruik van windturbines om een nieuwe vlood elektrische auto's van Renault aan te drijven. De negen auto's zijn te huur voor de lokale bevolking en toeristen, schrijft VentureBeat.Doordat de eilanden maar klein zijn, is het beperkte bereik van elektrische auto's geen probleem. En door het overschot aan wind, is het opwekken van elektriciteit ook niet moeilijk.De lokale overheid is al twaalf jaar bezig met het aanleggen van een windboerderij. Die zorgt er nu met zes turbines voor dat de volledige eilandengroep voorzien is van voldoende elektriciteit. Afgelegen eilanden kunnen profiteren van windenergie, door hun vaak onstuimige klimaat. Want wind is er voldoende, maar door hun locatie is de voorziening van elektriciteit niet altijd gegarandeerd. Een van de Hebriden-eilanden wil daarom het eerste eiland zijn dat volledig op hernieuwbare energie kan rekenen. Voorheen werd energie opgewekt door het gebruik van individuele dieselgeneratoren. (WK)