Geen mobiele snelheidscontrole die zich binnenkort nog onopgemerkt langs Vlaamse wegen kan parkeren. Voortaan voorzien de twee grootste gps-merken van ons land, TomTom en Garmin, een verklikker voor flitswagens in hun toestellen.

Gps-toestellen verklappen al langer waar flitspalen staan, nu verklaren ze ook flitswagens die constant van positie wisselen de oorlog. Etienne Schouppe, staatssecretaris voor Mobiliteit, staat machteloos, maar laat weten "niet tevreden" te zijn, schrijft Het Laatste Nieuws.

"Let op: snelheidscontroles aankondigen is eigenlijk een goede zaak. Hoor je op de radio vaak dat ze hier of daar staan te flitsen, dan groeit het besef dat er een grote pakkans is. Maar ik vrees dat dat effect wegvalt als je die info zeer snel en accuraat verspreidt. Dan zullen mensen misschien beseffen dat ze op al die andere locaties wél te snel kunnen rijden. Dat kunnen we moeilijk goedkeuren."

Maar verbieden kan blijkbaar ook niet. "De wet laat dat niet toe", zegt Schouppe. "Daar maken de fabrikanten handig gebruik van. Wat zij namelijk doen, is in principe hetzelfde als twee vrienden die elkaar een sms sturen met daarin de boodschap: 'Ze staan op de E40 te flitsen.' Wat valt daar wettelijk tegen te beginnen? Niets."

Bron: Belga

Geen mobiele snelheidscontrole die zich binnenkort nog onopgemerkt langs Vlaamse wegen kan parkeren. Voortaan voorzien de twee grootste gps-merken van ons land, TomTom en Garmin, een verklikker voor flitswagens in hun toestellen. Gps-toestellen verklappen al langer waar flitspalen staan, nu verklaren ze ook flitswagens die constant van positie wisselen de oorlog. Etienne Schouppe, staatssecretaris voor Mobiliteit, staat machteloos, maar laat weten "niet tevreden" te zijn, schrijft Het Laatste Nieuws. "Let op: snelheidscontroles aankondigen is eigenlijk een goede zaak. Hoor je op de radio vaak dat ze hier of daar staan te flitsen, dan groeit het besef dat er een grote pakkans is. Maar ik vrees dat dat effect wegvalt als je die info zeer snel en accuraat verspreidt. Dan zullen mensen misschien beseffen dat ze op al die andere locaties wél te snel kunnen rijden. Dat kunnen we moeilijk goedkeuren." Maar verbieden kan blijkbaar ook niet. "De wet laat dat niet toe", zegt Schouppe. "Daar maken de fabrikanten handig gebruik van. Wat zij namelijk doen, is in principe hetzelfde als twee vrienden die elkaar een sms sturen met daarin de boodschap: 'Ze staan op de E40 te flitsen.' Wat valt daar wettelijk tegen te beginnen? Niets." Bron: Belga