Binnenkort wordt de Visby Agenda, die het nieuwe ict-beleid van Europa moet uittekenen, voorgesteld. Een groep burgers wil hier een zeg over hebben.

De Visby Agenda is een document dat de huidige i2010 plannen van de EU moet vervangen. De vragen waar het nieuwe ICT-beleid van de EU een antwoord op zal moeten formuleren, worden op 9 en 10 november voorgesteld tijdens een conferentie in Visby.

Omdat ze niet tevreden zijn met het (voorlopige) resultaat van het consultancybedrijf dat aan de Visby Agenda werkt, hebben enkele mensen een site opgezet. De bedoeling van Ourvisbyagenda.eu is om ideeën te verzamelen over het ict-beleid dat Europa zou moeten voeren, en om zo tot een alternatieve Visby Agenda te komen. Deze zou dan ook voorgelegd worden aan de EU.

Voorlopig lijkt het initiatief nog niet heel veel succes te kennen. Misschien had de EU beter zelf het initiatief genomen om een bredere gemeenschap samen te laten schrijven aan het nieuwe beleidsplan. In 2007 zette de overheid in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld een wiki op waar iedereen mee kon schrijven aan de nieuwe politiewet. Een initiatief dat enorm veel succes kende.

http://www.ourvisbyagenda.eu

Binnenkort wordt de Visby Agenda, die het nieuwe ict-beleid van Europa moet uittekenen, voorgesteld. Een groep burgers wil hier een zeg over hebben. De Visby Agenda is een document dat de huidige i2010 plannen van de EU moet vervangen. De vragen waar het nieuwe ICT-beleid van de EU een antwoord op zal moeten formuleren, worden op 9 en 10 november voorgesteld tijdens een conferentie in Visby. Omdat ze niet tevreden zijn met het (voorlopige) resultaat van het consultancybedrijf dat aan de Visby Agenda werkt, hebben enkele mensen een site opgezet. De bedoeling van Ourvisbyagenda.eu is om ideeën te verzamelen over het ict-beleid dat Europa zou moeten voeren, en om zo tot een alternatieve Visby Agenda te komen. Deze zou dan ook voorgelegd worden aan de EU. Voorlopig lijkt het initiatief nog niet heel veel succes te kennen. Misschien had de EU beter zelf het initiatief genomen om een bredere gemeenschap samen te laten schrijven aan het nieuwe beleidsplan. In 2007 zette de overheid in Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld een wiki op waar iedereen mee kon schrijven aan de nieuwe politiewet. Een initiatief dat enorm veel succes kende. http://www.ourvisbyagenda.eu