Deze week zou in principe de vierde (herwerkte) druk van het boek Ambtenaar 2.0 beschikbaar moeten zijn. Het boek kwam vorig jaar uit in Nederland. Auteur Davied van Bierlo zet er zijn ideeën uiteen over de effecten van web 2.0 op de (Nederlandse) overheid.

Hij toont overtuigend aan wat die effecten zijn op onder meer de relatie tussen overheid en burgers, op de interne werking van de overheid en op de manier van werken van de ambtenaar. Het boek is heel fris en toegankelijk geschreven. Het is niet alleen in boekvorm te krijg, maar ook raadpleegbaar via een site waar je in wiki-gewijs aan kan meewerken. Daarnaast zijn er onder meer een blog, een forum en een sociaal netwerk (via Ning).

Ondertussen is de vierde druk van het boek in principe beschikbaar. Maar Davied van Bierlo werkt al aan een opvolger. Getrouw aan de principes uit het boek en de bijhorende blog, vraagt hij naar tips over wat er wel of niet in dat nieuwe boek thuishoort.

Het boek en de bijhorende sites focussen uiteraard op Nederland, maar het geheel is een heel mooi en inspirerend voorbeeld van wat de overheid met Web 2.0 principes kan.

http://boekambtenaar20.wetpaint.com

Deze week zou in principe de vierde (herwerkte) druk van het boek Ambtenaar 2.0 beschikbaar moeten zijn. Het boek kwam vorig jaar uit in Nederland. Auteur Davied van Bierlo zet er zijn ideeën uiteen over de effecten van web 2.0 op de (Nederlandse) overheid. Hij toont overtuigend aan wat die effecten zijn op onder meer de relatie tussen overheid en burgers, op de interne werking van de overheid en op de manier van werken van de ambtenaar. Het boek is heel fris en toegankelijk geschreven. Het is niet alleen in boekvorm te krijg, maar ook raadpleegbaar via een site waar je in wiki-gewijs aan kan meewerken. Daarnaast zijn er onder meer een blog, een forum en een sociaal netwerk (via Ning). Ondertussen is de vierde druk van het boek in principe beschikbaar. Maar Davied van Bierlo werkt al aan een opvolger. Getrouw aan de principes uit het boek en de bijhorende blog, vraagt hij naar tips over wat er wel of niet in dat nieuwe boek thuishoort. Het boek en de bijhorende sites focussen uiteraard op Nederland, maar het geheel is een heel mooi en inspirerend voorbeeld van wat de overheid met Web 2.0 principes kan. http://boekambtenaar20.wetpaint.com