Na de overname van Hitachi GST door Western Digital gaan opnieuw twee spelers op de hardeschijvenmarkt samen verder. Seagate legt 1,38 miljard dollar op tafel voor de harddiskeenheid van Samsung.

Seagate betaalt de som deels in aandelen (goed voor een waarde van 687,5 miljoen dollar), deels in contanten. Ook sluiten ze een partnership rond de wederzijdse levering van opslagapparatuur. Samsung levert aan Seagate NAND flashgeheugen voor de opslagtoestellen die het bouwt, Seagate zal Samsung voorzien van harde schijven voor pc's en notebooks.

Samsung wilde sowieso al van de harddiskafdeling af, om zich te kunnen focussen op nieuwe groeidomeinen. Voor Seagate was dat gefundenes Fressen, aangezien concurrent Western Digital zich net een heuse voorsprong in marktaandeel had gekocht. Western Digital nam begin maart immers Hitachi Global Storage Technologies over voor 4,3 miljard dollar.

Na deze inhaalbeweging zal Western Digital de markt nog steeds leiden met een aandeel van ruwweg 45 procent, gevolgd door Seagate met ongeveer 40 procent. Toshiba volgt op een grote afstand met ruim 10 procent.

Na de overname van Hitachi GST door Western Digital gaan opnieuw twee spelers op de hardeschijvenmarkt samen verder. Seagate legt 1,38 miljard dollar op tafel voor de harddiskeenheid van Samsung. Seagate betaalt de som deels in aandelen (goed voor een waarde van 687,5 miljoen dollar), deels in contanten. Ook sluiten ze een partnership rond de wederzijdse levering van opslagapparatuur. Samsung levert aan Seagate NAND flashgeheugen voor de opslagtoestellen die het bouwt, Seagate zal Samsung voorzien van harde schijven voor pc's en notebooks. Samsung wilde sowieso al van de harddiskafdeling af, om zich te kunnen focussen op nieuwe groeidomeinen. Voor Seagate was dat gefundenes Fressen, aangezien concurrent Western Digital zich net een heuse voorsprong in marktaandeel had gekocht. Western Digital nam begin maart immers Hitachi Global Storage Technologies over voor 4,3 miljard dollar. Na deze inhaalbeweging zal Western Digital de markt nog steeds leiden met een aandeel van ruwweg 45 procent, gevolgd door Seagate met ongeveer 40 procent. Toshiba volgt op een grote afstand met ruim 10 procent.