Een veertigjarige Amerikaan liet op 7 mei het leven toen hij met zijn zelfsturende Model-S op een vrachtwagen botste. Tesla meldde het incident bij de verkeersveiligheidsdienst, die een onderzoek heeft ingesteld, maar verzuimde beleggers in kennis te stellen via een melding bij de SEC. Pas op 30 juni zocht het bedrijf de publiciteit.

Volgens de WSJ onderzoekt de financiële waakhond nu of het bedrijf van miljardair Elon Musk verplicht was beleggers eerder te informeren. Daarbij speelt ook mee dat het bedrijf nog geen twee weken na het ongeval voor 2 miljard dollar aandelen verkocht. (ANP/Pvl)

Een veertigjarige Amerikaan liet op 7 mei het leven toen hij met zijn zelfsturende Model-S op een vrachtwagen botste. Tesla meldde het incident bij de verkeersveiligheidsdienst, die een onderzoek heeft ingesteld, maar verzuimde beleggers in kennis te stellen via een melding bij de SEC. Pas op 30 juni zocht het bedrijf de publiciteit.Volgens de WSJ onderzoekt de financiële waakhond nu of het bedrijf van miljardair Elon Musk verplicht was beleggers eerder te informeren. Daarbij speelt ook mee dat het bedrijf nog geen twee weken na het ongeval voor 2 miljard dollar aandelen verkocht. (ANP/Pvl)