Verschillende leden van het Platform Telecom Operators & Service Providers die actief zijn op de bedrijvenmarkt, waaronder Telenet, Mobistar en KPN Group Belgium (Base), hebben elk afzonderlijk een vordering tot schadevergoeding ingediend tegen hun sectorgenoot Proximus.

De operatoren zeggen dat Proximus aan machtsmisbruik doet op de markt voor grote bedrijfsklanten. In mei stelde de Belgische Raad voor de Mededinging volgens het Platform Telecom Operators & Service Providers het machtsmisbruik van Proximus vast. De operatoren die nu een vordering vragen, willen dat de rechtbank een expert aanstelt om de precieze omvang van hun schade te bepalen. De boete van 66,3 miljoen die de Raad voor de Mededinging aan Proximus oplegde, volstaat volgens hen niet.

Door een zogenaamde "margin squeeze" zou Proximus het spel niet eerlijk spelen op de mobiele markt voor grote bedrijven. Aanvankelijk luidde KPN Group Belgium (Base) de alarmbel, waarop de Raad voor de Mededinging Proximus de bewuste boete oplegde.

Het Platform Telecom Operators & Service Providers schaart zich achter het gezamenlijke initiatief van zijn individuele leden, aldus Benoît Scheen, voorzitter van het platform. Volgens de operatoren maakt de Belgacom-groep zich wel meer schuldig aan misbruik.

Bron: Belga

Verschillende leden van het Platform Telecom Operators & Service Providers die actief zijn op de bedrijvenmarkt, waaronder Telenet, Mobistar en KPN Group Belgium (Base), hebben elk afzonderlijk een vordering tot schadevergoeding ingediend tegen hun sectorgenoot Proximus. De operatoren zeggen dat Proximus aan machtsmisbruik doet op de markt voor grote bedrijfsklanten. In mei stelde de Belgische Raad voor de Mededinging volgens het Platform Telecom Operators & Service Providers het machtsmisbruik van Proximus vast. De operatoren die nu een vordering vragen, willen dat de rechtbank een expert aanstelt om de precieze omvang van hun schade te bepalen. De boete van 66,3 miljoen die de Raad voor de Mededinging aan Proximus oplegde, volstaat volgens hen niet. Door een zogenaamde "margin squeeze" zou Proximus het spel niet eerlijk spelen op de mobiele markt voor grote bedrijven. Aanvankelijk luidde KPN Group Belgium (Base) de alarmbel, waarop de Raad voor de Mededinging Proximus de bewuste boete oplegde. Het Platform Telecom Operators & Service Providers schaart zich achter het gezamenlijke initiatief van zijn individuele leden, aldus Benoît Scheen, voorzitter van het platform. Volgens de operatoren maakt de Belgacom-groep zich wel meer schuldig aan misbruik. Bron: Belga