Het raamcontract met het Vlaams onderzoeksinstituut loopt vier jaar en is verlengbaar met nog eens drie jaar. Alles samen gaat het om een contractwaarde van acht tot tien miljoen euro. In eerste instantie gaat het om het datacenter van Vito, maar ook andere Vlaamse overheidsdiensten, lokale en provinciale besturen en overheden kunnen er gebruik van maken.

Het datacenter van VITO bestaat vandaag uit zeshonderd fysieke servers, goed voor 3,5 petabyte aan online capaciteit en nog eens vijf petabyte aan archiefdata.

Securitas was via zijn ICT-tak (het in 2014 overgenomen SAIT) al actief bij VITO. Het nieuwe contract is een uitbreiding omdat er ook services zoals consultancy, audits, installaties en onderhoud bijkomt. Daarbij zal Securitas technologie van meerdere vendors aanbieden.

Het raamcontract met het Vlaams onderzoeksinstituut loopt vier jaar en is verlengbaar met nog eens drie jaar. Alles samen gaat het om een contractwaarde van acht tot tien miljoen euro. In eerste instantie gaat het om het datacenter van Vito, maar ook andere Vlaamse overheidsdiensten, lokale en provinciale besturen en overheden kunnen er gebruik van maken.Het datacenter van VITO bestaat vandaag uit zeshonderd fysieke servers, goed voor 3,5 petabyte aan online capaciteit en nog eens vijf petabyte aan archiefdata.Securitas was via zijn ICT-tak (het in 2014 overgenomen SAIT) al actief bij VITO. Het nieuwe contract is een uitbreiding omdat er ook services zoals consultancy, audits, installaties en onderhoud bijkomt. Daarbij zal Securitas technologie van meerdere vendors aanbieden.