Geen goede business case is een hinderpaal bij de invoering van unified communications, maar security is de grootste kopzorg. Dat blijkt uit de jongste cio-studie van Orange Business Services bij 600 Europese multinationals.

In tegenstelling tot wat blijkt uit Gartner-onderzoeken speelt beveiling wel degelijk een veel grotere rol. "Vooral de integratie van iptel en data baart zorgen," vertelt Kristof Symons, OBS verantwoordelijke voor consulting en integratie-oplossingen. "Vaak is voip de eerste stap naar unified communications. En uiteindelijk is slechts 30 procent van de bedrijven volledig op iptel overgestapt."

Een grote referentie is Philip Morris International dat 20.000 Cisco voip-toestellen telt en 3.000 medewerkers op Microsoft Office Communications. "De integratie met bestaande legaatoplossingen is niet evident." Volgens hem heeft "de intrede van Microsoft ook voor twijfel gezorgd" en zijn er projecten uitgesteld.

Vandaag heeft amper 6 procent van de ondervraagde cio's een volledige unified communications-oplossing in huis. "Audio- en videoconferentie scoort het best omdat de terugverdienkost vrij makkelijk te berekenen is. Met presence is dat minder evident." Toch zegt één op drie cio's dat bepaalde projecten vertraagd zijn of dat er deadlines gemist werden omdat hun medewerkers niet bereikbaar waren op het moment dat ze dringend nodig waren.

Geen goede business case is een hinderpaal bij de invoering van unified communications, maar security is de grootste kopzorg. Dat blijkt uit de jongste cio-studie van Orange Business Services bij 600 Europese multinationals. In tegenstelling tot wat blijkt uit Gartner-onderzoeken speelt beveiling wel degelijk een veel grotere rol. "Vooral de integratie van iptel en data baart zorgen," vertelt Kristof Symons, OBS verantwoordelijke voor consulting en integratie-oplossingen. "Vaak is voip de eerste stap naar unified communications. En uiteindelijk is slechts 30 procent van de bedrijven volledig op iptel overgestapt." Een grote referentie is Philip Morris International dat 20.000 Cisco voip-toestellen telt en 3.000 medewerkers op Microsoft Office Communications. "De integratie met bestaande legaatoplossingen is niet evident." Volgens hem heeft "de intrede van Microsoft ook voor twijfel gezorgd" en zijn er projecten uitgesteld. Vandaag heeft amper 6 procent van de ondervraagde cio's een volledige unified communications-oplossing in huis. "Audio- en videoconferentie scoort het best omdat de terugverdienkost vrij makkelijk te berekenen is. Met presence is dat minder evident." Toch zegt één op drie cio's dat bepaalde projecten vertraagd zijn of dat er deadlines gemist werden omdat hun medewerkers niet bereikbaar waren op het moment dat ze dringend nodig waren.