Security, beheer op afstand en 'intelligente systemen' blijven de sleutelwoorden voor Intels derde generatie van het professioneel vPro platform.

Van bij de introductie in 2006, heeft Intel onder de 'vPro' vlag een combinatie van processoren en systeemfuncties geboden die specifiek op de noden van professionele gebruikers mikken. Ook in de recent aangekondigde 'derde generatie' zijn security en ondersteuning op afstand belangrijke aspecten van vPro. Zo werd op hardwareniveau 'Identity Protection Technology' ingebouwd, met ondersteuning van publieke sleutel infrastructuren voor sterke authenticatie. Ook wordt voorzien dat het ingeven van ID-informatie en paswoorden niet door derden kan worden onderschept. Voorts kan met behulp van McAfee ePolicy Orchestrator 'Deep Command' het securitybeheer op afstand worden verzorgd, terwijl OS Guard het besturingssysteem beschermt tegen malware-aanvallen vanuit het toepassingsgeheugen. Rick Echevarria, vice-president van de Architecture group en general manager van de Business Client Platform divisie, wijst erop dat hiermee zowel beveiligde servers en eindgebruikerssystemen kunnen worden gebouwd, als geldautomaten en dies meer.

Wat ondersteuning op afstand betreft, biedt Intel's AMT8.0 (Active Management Technology) een beheer van systemen - van desktops tot ultrabooks - ook als die uitgeschakeld zijn, klinkt het. Hiermee beantwoordt Intel aan de wensen van gebruikers die meer zelf aan onderhoud kunnen en willen doen, maar wel met de keuzemogelijkheid om hun systeem volledig op afstand voor inspectie of herstelling aan te bieden.

Intelligente systemen

Naast krachtige systemen voor de verwerking van bedrijfsgegevens voor 'analytics' in reële tijd, wordt in deze derde generatie ook uitdrukkelijk de ontwikkeling van genetwerkte 'intelligente systemen' in industriële en verkoopsomgevingen aangekaart. Echevarria toonde het voorbeeld van een distributiesysteem in de retail, dat gebruik maakte van gezichtsherkenning om gericht aan volwassenen een proevertje van een nieuw product aan te bieden. Daarnaast kunnen dergelijke systemen ook zelf doorgeven wanneer hun voorraad moet worden aangevuld, of kunnen ze evenzeer van op afstand worden bijgewerkt of hersteld. Met behulp van de hedendaagse processoren kan een vPro systeem zo verschillende toestellen aansturen, met een grotre flexibiliteit inzake reklamebeelden en -aanbiedingen dan voorheen.

Ultrabooks

Tijdens de presentatie van de derde generatie van vPro werden tevens al nieuwe 'ultrabooks' op basis van het nieuwe platform aangeboden. Daaronder onder meer de Lenovo X1 Carbon, met een behuizing in koolstofvezel en uiterst laag gewicht. Ook Fujitsu en Toshiba hebben vPro 3 gesteunde ultrabooks in de pijplijn, met een beschikbaarheid over een paar maanden.

Security, beheer op afstand en 'intelligente systemen' blijven de sleutelwoorden voor Intels derde generatie van het professioneel vPro platform. Van bij de introductie in 2006, heeft Intel onder de 'vPro' vlag een combinatie van processoren en systeemfuncties geboden die specifiek op de noden van professionele gebruikers mikken. Ook in de recent aangekondigde 'derde generatie' zijn security en ondersteuning op afstand belangrijke aspecten van vPro. Zo werd op hardwareniveau 'Identity Protection Technology' ingebouwd, met ondersteuning van publieke sleutel infrastructuren voor sterke authenticatie. Ook wordt voorzien dat het ingeven van ID-informatie en paswoorden niet door derden kan worden onderschept. Voorts kan met behulp van McAfee ePolicy Orchestrator 'Deep Command' het securitybeheer op afstand worden verzorgd, terwijl OS Guard het besturingssysteem beschermt tegen malware-aanvallen vanuit het toepassingsgeheugen. Rick Echevarria, vice-president van de Architecture group en general manager van de Business Client Platform divisie, wijst erop dat hiermee zowel beveiligde servers en eindgebruikerssystemen kunnen worden gebouwd, als geldautomaten en dies meer. Wat ondersteuning op afstand betreft, biedt Intel's AMT8.0 (Active Management Technology) een beheer van systemen - van desktops tot ultrabooks - ook als die uitgeschakeld zijn, klinkt het. Hiermee beantwoordt Intel aan de wensen van gebruikers die meer zelf aan onderhoud kunnen en willen doen, maar wel met de keuzemogelijkheid om hun systeem volledig op afstand voor inspectie of herstelling aan te bieden. Intelligente systemen Naast krachtige systemen voor de verwerking van bedrijfsgegevens voor 'analytics' in reële tijd, wordt in deze derde generatie ook uitdrukkelijk de ontwikkeling van genetwerkte 'intelligente systemen' in industriële en verkoopsomgevingen aangekaart. Echevarria toonde het voorbeeld van een distributiesysteem in de retail, dat gebruik maakte van gezichtsherkenning om gericht aan volwassenen een proevertje van een nieuw product aan te bieden. Daarnaast kunnen dergelijke systemen ook zelf doorgeven wanneer hun voorraad moet worden aangevuld, of kunnen ze evenzeer van op afstand worden bijgewerkt of hersteld. Met behulp van de hedendaagse processoren kan een vPro systeem zo verschillende toestellen aansturen, met een grotre flexibiliteit inzake reklamebeelden en -aanbiedingen dan voorheen.Ultrabooks Tijdens de presentatie van de derde generatie van vPro werden tevens al nieuwe 'ultrabooks' op basis van het nieuwe platform aangeboden. Daaronder onder meer de Lenovo X1 Carbon, met een behuizing in koolstofvezel en uiterst laag gewicht. Ook Fujitsu en Toshiba hebben vPro 3 gesteunde ultrabooks in de pijplijn, met een beschikbaarheid over een paar maanden.