De budgetten voor it-beveiliging stijgen (55%) of blijven minstens gelijk (38%), aldus een onderzoek van IDC in de aanloop naar de Britse Infosecurity Europe show, eind april in London.

Dat betekent dat 93% van de ondervraagde bedrijven en organisaties althans voor wat security betreft de neerwaartse trend in ict-investeringen ontloopt. Volgens IDC-researcher Eric Domage beseffen de bedrijven dat de dreigingen toenemen en dat achterstand onder meer op het vlak van ID en toegangscontrole moet worden weggewerkt. Er moet ook meer aandacht gaan naar beveiliging voor mobiele systemen en veilige remote access.

Domage waarschuwt tevens voor 'first-time, last-time' malafiede praktijken door werknemers. Mensen die werden ontslagen, of hiervoor vrezen, of eenvoudigweg gefrustreerd zijn, kunnen vaak eenmalig hun slag slaan: gegevensdiefstal, sabotage, misbruik van resources etc. Preventie hiervan is moeilijk en vereist naast een combinatie van beveiligingsmiddelen, tevens een degelijk securitybeleid en solide procedures (operationeel en voor audits).

De budgetten voor it-beveiliging stijgen (55%) of blijven minstens gelijk (38%), aldus een onderzoek van IDC in de aanloop naar de Britse Infosecurity Europe show, eind april in London. Dat betekent dat 93% van de ondervraagde bedrijven en organisaties althans voor wat security betreft de neerwaartse trend in ict-investeringen ontloopt. Volgens IDC-researcher Eric Domage beseffen de bedrijven dat de dreigingen toenemen en dat achterstand onder meer op het vlak van ID en toegangscontrole moet worden weggewerkt. Er moet ook meer aandacht gaan naar beveiliging voor mobiele systemen en veilige remote access. Domage waarschuwt tevens voor 'first-time, last-time' malafiede praktijken door werknemers. Mensen die werden ontslagen, of hiervoor vrezen, of eenvoudigweg gefrustreerd zijn, kunnen vaak eenmalig hun slag slaan: gegevensdiefstal, sabotage, misbruik van resources etc. Preventie hiervan is moeilijk en vereist naast een combinatie van beveiligingsmiddelen, tevens een degelijk securitybeleid en solide procedures (operationeel en voor audits).