De cijfers zijn afkomstig van Gartner dat een rondvraag deed bij klanten in het enterprise-segment (zeer grote bedrijven). Daaruit blijkt dat de groei aan cyberincidenten de portefeuille doet opengaan. Maar ook meer bewustwording, de evolutie naar digitaal en nieuwe wetgeving (zoals GDPR) doet bedrijven hun budget stijgen.

Het grootste deel van de uitgaven gaat naar security services (zie afbeelding). Daarna volgt infrastructure protection, network security equipment, consumer security software en identity access management.

., .
. © .

Het analistenbureau verwacht overigens dat tegen 2020 meer dan zestig procent van de organisaties zal investeren in meerdere datasecurity tools zoals data loss prevention en encryptie. Vandaag ligt dat cijfer op 35 procent.

De rondvraag van Gartner gebeurde bij 512 grote bedrijven in acht landen wereldwijd. België was daar niet bij betrokken, maar wel onder meer Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De cijfers zijn afkomstig van Gartner dat een rondvraag deed bij klanten in het enterprise-segment (zeer grote bedrijven). Daaruit blijkt dat de groei aan cyberincidenten de portefeuille doet opengaan. Maar ook meer bewustwording, de evolutie naar digitaal en nieuwe wetgeving (zoals GDPR) doet bedrijven hun budget stijgen.Het grootste deel van de uitgaven gaat naar security services (zie afbeelding). Daarna volgt infrastructure protection, network security equipment, consumer security software en identity access management.Het analistenbureau verwacht overigens dat tegen 2020 meer dan zestig procent van de organisaties zal investeren in meerdere datasecurity tools zoals data loss prevention en encryptie. Vandaag ligt dat cijfer op 35 procent.De rondvraag van Gartner gebeurde bij 512 grote bedrijven in acht landen wereldwijd. België was daar niet bij betrokken, maar wel onder meer Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.