In de marge van de eerste 'candidate conference' organiseerde het Belgische L-Sec securityconsortium een panel met gereputeerde encryptiegoeroes en vroeg hen onder meer naar de grootste dreigingen voor de nabije toekomst.

Bruce Schneier (BT) ziet als grootste uitdaging veeleer sociologische en psychologische barrieres bij de gebruikers en de nood om security in te bakken in de producten en diensten die worden gekocht.

Adi Shamir (Weizmann Institute) maakt zich zorgen over de opkomst van cloud computing en de kwetsbaarheid door alles - verwerkingsvermogen en data - samen te brengen in een klein aantal grote centra.

John Manferdelli (Microsoft) pleit voor meer aandacht aan 'isolation boundaries' te besteden, zodat systemen onderling en onderdelen in systemen elkaar niet nadelig kunnen beïnvloeden. Ook mag nooit worden gedacht dat security een gedane zaak is.

Ron Rivest (MIT) onderstreept dat encryptie al heel wat heeft verwezenlijkt, maar dat continu verandert wat 'secure' is en wat niet. Ook hij verkiest betere ontwerpen van systemen en infrastructuren.

Vincent Rijmen (KULeuven) wijst er op dat informatietechniek vandaag heel veel gewone mensen aangaat en waarschuwt voor een te grote afhankelijkheid van dergelijke systemen.

In de marge van de eerste 'candidate conference' organiseerde het Belgische L-Sec securityconsortium een panel met gereputeerde encryptiegoeroes en vroeg hen onder meer naar de grootste dreigingen voor de nabije toekomst. Bruce Schneier (BT) ziet als grootste uitdaging veeleer sociologische en psychologische barrieres bij de gebruikers en de nood om security in te bakken in de producten en diensten die worden gekocht. Adi Shamir (Weizmann Institute) maakt zich zorgen over de opkomst van cloud computing en de kwetsbaarheid door alles - verwerkingsvermogen en data - samen te brengen in een klein aantal grote centra. John Manferdelli (Microsoft) pleit voor meer aandacht aan 'isolation boundaries' te besteden, zodat systemen onderling en onderdelen in systemen elkaar niet nadelig kunnen beïnvloeden. Ook mag nooit worden gedacht dat security een gedane zaak is. Ron Rivest (MIT) onderstreept dat encryptie al heel wat heeft verwezenlijkt, maar dat continu verandert wat 'secure' is en wat niet. Ook hij verkiest betere ontwerpen van systemen en infrastructuren. Vincent Rijmen (KULeuven) wijst er op dat informatietechniek vandaag heel veel gewone mensen aangaat en waarschuwt voor een te grote afhankelijkheid van dergelijke systemen.