Trouw aan zijn imago slaagt de Duke erin om voor wat controverse te zorgen. De advertentie die het game Duke Nukem Forever moest promoten bevatte te veel blote paaldanseressen, lesbische seks en tepelflashes, zo oordeelde de Britse Advertising Standards Authority (ASA).

Duke Nukem Forever, de nieuwste release van het game, verscheen in juni. De advertentie die toen op de Britse televisie werd getoond, lokte enkele verontwaardigde reacties uit bij sommige kijkers. De ASA kreeg 34 klachten waarin de advertentie aanstootgevend en onverantwoord wordt genoemd. De klagende kijkers vonden de ad seksistisch, gewelddadig en te expliciet, met beelden die kinderen en kwetsbare mensen kunnen beschadigen.

Ook al werd de advertentie na 21 uur uitgezonden, toch oordeelde de ASA dat naakte paaldansende vrouwen in een stripclub en een frontale blik op een vrouw die enkel een string draagt in dat tijdslot niet kunnen, ook al waren tepels en onderlichamen in de beelden softwarematig verdoezeld. De advertentiewaakhond had er ook geen oren naar dat in een cartoonachtig en over-the-top game, dat bedoeld is als parodie op stoere helden, seksuele content en geweld thuishoren, zoals de makers argumenteerden. De ASA gaf wel toestemming om de advertentie uit te zenden in het tijdslot na 23 uur.

Met het geweld in de advertentie voor Duke Nukem Forever had de ASA minder problemen. Het oordeelde immers dat het geweld in de ad niet van die aard was dat het kinderen of kwetsbare mensen kan verontrusten of kwetsen.

Iedereen kan zelf beoordelen waar hij of zij zich het meest aan stoort, het geweld of het naakt. De volgende video toont immers de ongecensureerde advertentie van Duke Nukem Forever:

Trouw aan zijn imago slaagt de Duke erin om voor wat controverse te zorgen. De advertentie die het game Duke Nukem Forever moest promoten bevatte te veel blote paaldanseressen, lesbische seks en tepelflashes, zo oordeelde de Britse Advertising Standards Authority (ASA). Duke Nukem Forever, de nieuwste release van het game, verscheen in juni. De advertentie die toen op de Britse televisie werd getoond, lokte enkele verontwaardigde reacties uit bij sommige kijkers. De ASA kreeg 34 klachten waarin de advertentie aanstootgevend en onverantwoord wordt genoemd. De klagende kijkers vonden de ad seksistisch, gewelddadig en te expliciet, met beelden die kinderen en kwetsbare mensen kunnen beschadigen. Ook al werd de advertentie na 21 uur uitgezonden, toch oordeelde de ASA dat naakte paaldansende vrouwen in een stripclub en een frontale blik op een vrouw die enkel een string draagt in dat tijdslot niet kunnen, ook al waren tepels en onderlichamen in de beelden softwarematig verdoezeld. De advertentiewaakhond had er ook geen oren naar dat in een cartoonachtig en over-the-top game, dat bedoeld is als parodie op stoere helden, seksuele content en geweld thuishoren, zoals de makers argumenteerden. De ASA gaf wel toestemming om de advertentie uit te zenden in het tijdslot na 23 uur. Met het geweld in de advertentie voor Duke Nukem Forever had de ASA minder problemen. Het oordeelde immers dat het geweld in de ad niet van die aard was dat het kinderen of kwetsbare mensen kan verontrusten of kwetsen. Iedereen kan zelf beoordelen waar hij of zij zich het meest aan stoort, het geweld of het naakt. De volgende video toont immers de ongecensureerde advertentie van Duke Nukem Forever: