Washington maakt zich in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november zorgen om de toenemende macht van de drie bedrijven. Die zijn nu nog beschermd tegen rechtszaken over de inhoud die gebruikers plaatsen op de platformen.

Volgens de voorzitter van de commissie is het in het licht van de verkiezingen noodzakelijk dat de topmannen een 'volledige verantwoording geven over hun praktijken rond het modereren van wat er geplaatst wordt'.

Privacywet

De Senaat ging over tot de dagvaarding van Mark Zuckerberg (Facebook), Sundar Pichai (Google) en Jack Dorsey (Twitter) nadat het niet lukte om een deal te sluiten over een vrijwillige getuigenis voor de handelscommissie van de Senaat.

De commissie wil de bedrijven ook bevragen over een federale privacywet en het samenvoegen van onderdelen van de bedrijven.

Washington maakt zich in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november zorgen om de toenemende macht van de drie bedrijven. Die zijn nu nog beschermd tegen rechtszaken over de inhoud die gebruikers plaatsen op de platformen.Volgens de voorzitter van de commissie is het in het licht van de verkiezingen noodzakelijk dat de topmannen een 'volledige verantwoording geven over hun praktijken rond het modereren van wat er geplaatst wordt'.De Senaat ging over tot de dagvaarding van Mark Zuckerberg (Facebook), Sundar Pichai (Google) en Jack Dorsey (Twitter) nadat het niet lukte om een deal te sluiten over een vrijwillige getuigenis voor de handelscommissie van de Senaat.De commissie wil de bedrijven ook bevragen over een federale privacywet en het samenvoegen van onderdelen van de bedrijven.