Foxconn (officieel heet het bedrijf overigens Hon Hai Precision Industry) bood in eerste instantie meer dan 5 miljard euro voor Sharp, maar het stelde de ondertekening van de deal uit en verlaagde zijn bod uit bezorgdheid over de financiële risico's van potentiële verplichtingen van Sharp. Het overnameakkoord zou zaterdag worden ondertekend.

Sharp was een pionier inzake lcd-beeldschermen, maar kwam de voorbije jaren sterk onder druk te staan door Chinese en Koreaanse concurrentie op de markt van tv- en smartphoneschermen.

Foxconn is een grote leverancier van onderdelen aan het Amerikaanse Apple. (Belga/WK)

Foxconn (officieel heet het bedrijf overigens Hon Hai Precision Industry) bood in eerste instantie meer dan 5 miljard euro voor Sharp, maar het stelde de ondertekening van de deal uit en verlaagde zijn bod uit bezorgdheid over de financiële risico's van potentiële verplichtingen van Sharp. Het overnameakkoord zou zaterdag worden ondertekend. Sharp was een pionier inzake lcd-beeldschermen, maar kwam de voorbije jaren sterk onder druk te staan door Chinese en Koreaanse concurrentie op de markt van tv- en smartphoneschermen. Foxconn is een grote leverancier van onderdelen aan het Amerikaanse Apple. (Belga/WK)