Meerdere bedrijven toonden al eens 8K-televisies op technologiebeurzen, maar nooit eerder werd zo'n apparaat op de markt gebracht.

De televisie heeft een schermdoorsnee van 85 inch (2,16 meter) en een resolutie van 7640x4320. Daarmee heeft de display 104 pixels per inch, veel hoger dan veel andere tv's. Het aantal pixels ligt vier keer hoger dan bij 4k-tv's en zestien keer hoger dan bij een fullhd-variant.

Het aansturen van het beeld verloopt via vier hdmi-kabels, hoewel in de toekomst er aansluitingen moeten zijn die met een kabel 8k-beelden kunnen aansturen.

Op televisie is nog nauwelijks content te vinden voor 4K-televisies, laat staan dat je iets in 8K kunt vinden. Sharp richt zich met de televisie op de zakelijke markt.

Meerdere bedrijven toonden al eens 8K-televisies op technologiebeurzen, maar nooit eerder werd zo'n apparaat op de markt gebracht. De televisie heeft een schermdoorsnee van 85 inch (2,16 meter) en een resolutie van 7640x4320. Daarmee heeft de display 104 pixels per inch, veel hoger dan veel andere tv's. Het aantal pixels ligt vier keer hoger dan bij 4k-tv's en zestien keer hoger dan bij een fullhd-variant.Het aansturen van het beeld verloopt via vier hdmi-kabels, hoewel in de toekomst er aansluitingen moeten zijn die met een kabel 8k-beelden kunnen aansturen. Op televisie is nog nauwelijks content te vinden voor 4K-televisies, laat staan dat je iets in 8K kunt vinden. Sharp richt zich met de televisie op de zakelijke markt.