Het outsourcingcontract van oliegigant Royal Dutch Shell met Deutsche Telekom-dochter T-Systems, destijds goed voor 1 miljard euro, wordt met ruim 5 jaar verlengd.

T-Systems won in 2008 een contract bij Shell voor hosting- en opslagdiensten. Het omvatte onder meer de hosting van een groot deel van het SAP-portfolio. De deal was goed voor ruim 1 miljard euro over 5 jaar. Dat contract is nu nog eens voor 5 jaar verlengd. Shell spreekt in de context van het contract van 'efficiëntie' en 'kostenreductie'. Ten tijde van de vorige deal nam T-Systems de infrastructuur en it'ers in 5 datacenters van Shell over, verspreid over de hele wereld. 900 mensen van Shell stapten in Maleisië ook over naar T-Systems.

Begin vorig jaar won T-Systems overigens ook het contract bij Shell voor de hosting van Microsoft Sharepoint. Dat was kort nadat er geruchten waren opgedoken over ontevredenheid bij Shell over de samenwerking met T-Systems. Dat werd toen gecatalogeerd onder 'kinderziektes'.

Het outsourcingcontract van oliegigant Royal Dutch Shell met Deutsche Telekom-dochter T-Systems, destijds goed voor 1 miljard euro, wordt met ruim 5 jaar verlengd. T-Systems won in 2008 een contract bij Shell voor hosting- en opslagdiensten. Het omvatte onder meer de hosting van een groot deel van het SAP-portfolio. De deal was goed voor ruim 1 miljard euro over 5 jaar. Dat contract is nu nog eens voor 5 jaar verlengd. Shell spreekt in de context van het contract van 'efficiëntie' en 'kostenreductie'. Ten tijde van de vorige deal nam T-Systems de infrastructuur en it'ers in 5 datacenters van Shell over, verspreid over de hele wereld. 900 mensen van Shell stapten in Maleisië ook over naar T-Systems. Begin vorig jaar won T-Systems overigens ook het contract bij Shell voor de hosting van Microsoft Sharepoint. Dat was kort nadat er geruchten waren opgedoken over ontevredenheid bij Shell over de samenwerking met T-Systems. Dat werd toen gecatalogeerd onder 'kinderziektes'.