Telenet-ceo Duco Sickinghe heeft - in de huidige context - zijn twijfels bij een succesvolle overname van KPN-dochter Base door Telenet.

Veel commentaar wilde Telenet-ceo Duco Sickinghe tijdens de voorstelling van de halfjaarresultaten niet kwijt over de speculatie dat Telenet een bod op Base zou onderzoeken. Een rondje onderhandelingspoker kon er nochtans wel af: "Ik heb gelezen dat er iemand in Mexico zegt dat Base niet mag verkocht worden. En dat KPN vindt dat Base veel moet kosten. Ik denk niet dat er veel tevredenheid zou zijn als ik hier moet komen vertellen dat ik te veel geld op tafel gelegd heb voor Base."

Telenet staat nu eenmaal in een vrij sterke positie gezien de recente verlenging van de full mvno-deal tot 2017 met Mobistar en de aankoop van eigen mobiel spectrum. Over dat 3G-aanbod, waarvan het BIPT benadrukte dat dat er tegen januari 2013 al (in basale vorm) moet zijn, was Sickinghe sussend. "Wij hebben een 'understanding' rond de vereisten van het BIPT, die het voor ons erg haalbaar maakt om er aan te voldoen." Conclusie: er komt tegen 2013 dus wel een eigen Telenet 3G-aanbod, zoals het BIPT verwacht, maar dan wel erg beperkt. Dan blijft de vraag nog steeds hoe de deadline van juli 2014 gehaald zal worden. Tegen dan moet Telenet 30 procent van de bevolking afdekken met zijn 3G-aanbod.

Telenet-ceo Duco Sickinghe heeft - in de huidige context - zijn twijfels bij een succesvolle overname van KPN-dochter Base door Telenet. Veel commentaar wilde Telenet-ceo Duco Sickinghe tijdens de voorstelling van de halfjaarresultaten niet kwijt over de speculatie dat Telenet een bod op Base zou onderzoeken. Een rondje onderhandelingspoker kon er nochtans wel af: "Ik heb gelezen dat er iemand in Mexico zegt dat Base niet mag verkocht worden. En dat KPN vindt dat Base veel moet kosten. Ik denk niet dat er veel tevredenheid zou zijn als ik hier moet komen vertellen dat ik te veel geld op tafel gelegd heb voor Base." Telenet staat nu eenmaal in een vrij sterke positie gezien de recente verlenging van de full mvno-deal tot 2017 met Mobistar en de aankoop van eigen mobiel spectrum. Over dat 3G-aanbod, waarvan het BIPT benadrukte dat dat er tegen januari 2013 al (in basale vorm) moet zijn, was Sickinghe sussend. "Wij hebben een 'understanding' rond de vereisten van het BIPT, die het voor ons erg haalbaar maakt om er aan te voldoen." Conclusie: er komt tegen 2013 dus wel een eigen Telenet 3G-aanbod, zoals het BIPT verwacht, maar dan wel erg beperkt. Dan blijft de vraag nog steeds hoe de deadline van juli 2014 gehaald zal worden. Tegen dan moet Telenet 30 procent van de bevolking afdekken met zijn 3G-aanbod.