Na een eerste vijandige overnamebod voorbije zomer verhoogt het Belgische bedrijf Siegco zijn bod op het Franse Valtech, dat gespecialiseerd is in e-business. Plots raadt de Valtech-directie aan om het bod te aanvaarden.

Het Belgische Siegco is opgericht door Verlinvest (50 procent) en twee van diens oprichters (Sebastian Lombardi, 33,33 procent, en Laurent Schwarz, 16,67 procent). Het wil zich positioneren als een grote speler op de it- en internetmarkt. Tot dusver heeft het bedrijf geen enkele activiteit en profileert het zich als een holding voor industriële participaties.

Voorbije zomer lanceerde het een bod op het Franse Valtech, dat gespecialiseerd is in e-business, technologie, management en opleiding rond nieuwe ontwikkelingsmethodes. De groep heeft 1130 mensen in huis voor een omzet van 100,6 miljoen euro. Het bod werd beschouwd als vijandig door de directie van Valtech en die weigerde dan ook.

Maar nu heeft Siegco z'n bod met 10 procent opgetrokken. Dat betekent een bonus van 7,3 procent op de koers van 15 december en 43,1 procent op het gemiddelde van de voorbije 3 maanden. Plotseling adviseert het management van Valtech de aandeelhouders wel om het overnamebod te aanvaarden. De directie zegt verheugd te zijn te zullen kunnen genieten van een "referentieaandeelhouder die capabel is om ons te ondersteunen in een ambitieus bedrijfsproject."

Na een eerste vijandige overnamebod voorbije zomer verhoogt het Belgische bedrijf Siegco zijn bod op het Franse Valtech, dat gespecialiseerd is in e-business. Plots raadt de Valtech-directie aan om het bod te aanvaarden. Het Belgische Siegco is opgericht door Verlinvest (50 procent) en twee van diens oprichters (Sebastian Lombardi, 33,33 procent, en Laurent Schwarz, 16,67 procent). Het wil zich positioneren als een grote speler op de it- en internetmarkt. Tot dusver heeft het bedrijf geen enkele activiteit en profileert het zich als een holding voor industriële participaties. Voorbije zomer lanceerde het een bod op het Franse Valtech, dat gespecialiseerd is in e-business, technologie, management en opleiding rond nieuwe ontwikkelingsmethodes. De groep heeft 1130 mensen in huis voor een omzet van 100,6 miljoen euro. Het bod werd beschouwd als vijandig door de directie van Valtech en die weigerde dan ook. Maar nu heeft Siegco z'n bod met 10 procent opgetrokken. Dat betekent een bonus van 7,3 procent op de koers van 15 december en 43,1 procent op het gemiddelde van de voorbije 3 maanden. Plotseling adviseert het management van Valtech de aandeelhouders wel om het overnamebod te aanvaarden. De directie zegt verheugd te zijn te zullen kunnen genieten van een "referentieaandeelhouder die capabel is om ons te ondersteunen in een ambitieus bedrijfsproject."